• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BRUKA: "Zmajicama" prijeti izbacivanje sa Svjetskog prvenstva! Vlada Kantona Sarajevo obećala da će uplatiti novac!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Košarkašice Bosne i Hercegovine možda neće nastupiti na Mundobasketu!?

 Posljednji apel KS BiH - zmajicama prijeti izbacivanje sa SP Izvor: FIBA

Naime, Košarkaški savez BiH oglasio se u četvrtak saopštenjem u kojem je navedeno da je krajnji rok za kupovinu avionski karata za odlazak u Australiju u ponedjeljak i da ukoliko ne budu kupljene, "zmajice" će biti izbačene sa Svjetskog prvenstva.

Saopštenje prenosimo u cjelosti.

"Čekajući da se ispune obećanja i najave o pomoći Košarkaškom savezu Bosne i Hercegovine, kao i reakciju institucija, dužni smo saopštiti kako je opasnost od neodlaska ženske košarkaške reprezentacije na istorijski nastup na Svjetskom prvenstvu postala sasvim realna opcija.

U ponedjeljak ističe posljednji rok za kupovinu avionskih karata za Australiju, za koje je potrebno izdvojiti 150.000 KM. Ukoliko KSBiH ne izvrši kupovinu i ne pošalje dokaze Međunarodnoj košarkaškoj federaciji (FIBA) o dolasku na SP u predviđenom terminu, uslijediće kazna, vjerovatno u konkretnom slučaju odluka o eliminaciji reprezentacije BiH sa takmičenja.

"Novca nemamo, ne znam koliko puta trebamo ponoviti da bi nas neko u institucijama ozbiljno shvatio. Sada smo zaista došli do samog ruba i prijeti nam izbacivanje sa Svjetskog prvenstva ukoliko u preostalih nekoliko dana ne nađemo rješenje. Ne moram govoriti kakav bi to bi udarac za kompletan bh. sport, ali i bruka za samu državu. Od obećanja i statusa po društvenim mrežama, gdje se najavljuju neke uplate KSBiH, zasad nemamo ništa. Ni marke. Zato upućujemo posljednji apel da nam se izađe u susret, inače ćemo biti suočeni sa katastrofalnim posljedicama", rekao je generalni sekretar KSBiH Amer Čolan.

Odmah nakon posljednjeg apela, Vlada Kantona Sarajevo je saopštila da će uplatiti neophodna sredstva kako bi "zmajice" otputovale u Australiju, potvrdio je Elmedin Konaković, kantonalni premijer.

Mundobasket se održava od 22. septembra do 1. oktobra u Sidneju, a reprezentacija BiH nalazi se u grupi A sa selekcijama Belgije, Južne Koreje, Kine, Portorika i Sjedinjenih Američkih Država.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC