• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokićeva promjena za dominaciju NBA ligom! Srpski trener ispričao sve: "To nije radio ranije, mnogo je napredovao"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Ognjen Stojaković, pomoćni trener Nagetsa, otkriva detalja o Jokiću, njegovom radu, promjenama u igri...

 Ognjen-Stojakovic-o-Nikoli-Jokicu Izvor: Youtube/Nuggets Srbija/Profimedia

Nikola Jokić je dvostruki uzastopni MVP NBA lige, dve godine zaredom proglašen je za najboljeg košarkaša svijeta. Sada je sa reprezentacijom Srbije i priprema se za najvažnije utakmice sa "orlovima".

Šta se to promijenilo kod srpskog igrača u čemu je najviše napredovao i na čemu je sve radio otkriva čovjek koji ga odlično poznaje - Ognjen Stojaković. On je ranije bio zadužen za razvoj igrača u Denveru, sada je pomoćni trener i zna Nikolu najbolje.

"Najveći napredak kod njega je to što je pokazao liderske sposobnosti. Nešto što nije bilo karakteristično za njega. Preuzima inicjativu, priča na tajm-autima, tokom gledanja snimaka. Bio je to sljedeći korak u njegovoj karijeri. Da od vrhunskog igrača postane lider to ju je imao najveći iskorak u karijeri u posljednje vrijeme", rekao je Stojaković u podkastu za "Nuggets Srbija".

Uprkos tome što je glavni igrač ekipe i što je prosječno bilježio 27,1 poen, 13,8 skokova i 7,9 asistencija po meču u prethodnoj sezoni Nikola želi još više da napreduje. Zna da može da bude još bolji, a povratkom Džamala Mareja i Majkla Portera juniora će stvari biti još lakše za njega. Prije svega kada je pritisak u pitanju.

"Što se košarkaškog dijela tiče njegov napredak i rad se bazira na nekim specifičnim situacijama. Na primjer kako ga neki tim ili igrač čuva, neka brza adaptacija. Tehnikama barata, samo da vidi na šta da se fokusira protiv nekih ekipa. Povratak Mareja i Portera će mu mnogo pomoći. Bio je prinuđen bez njih da radi mnogo više nego što se prirodno od njega očekuje. Posao će mu sada biti olakšan, vidjećemo kako će to da izgleda."

Upravo sa dvojicom saigača koji se priključuju timu poslije povreda se očekuje da ekipa napravi iskorak. Ne krije ni Jokić da mu je san NBA titula. Stigli su Kentavijus Koldvel-Poup, Brus Braun, Deandre Džordan...

"Nikola i Marej su sjajan tandem, tu je Majkl koji je elitni šuter. Prema načinu na koji mi igramo falio je tip igrača za odbranu i šut za tri. Dovedeni su baš ti igrači, eiltni su u tom segmentu, ne treba to zanemariti. Odlični su u tome što rade, ne možemo svi da budemo Jokić, Luka Dončić ili Majkl Džordan. Bilo bi lijepo naravno, ali mora neko i njima da pomogne", nasmijao se Ognjen.

Ognjen Stojaković
Izvor: YouTube/Nuggets Srbija

Nikola je sa Srbijom među favoritima na predstojećem Eurobasketu. Očekuje se uspjeh, borba za zlato. Stojaković se trudi da spusti euforiju i da smanji pritisak na ekipu.

"Kao trener se trudim da više gledam i analiziram. Mi smo temperamentan narod. Nikola je i sam rekao da mi volimo da pobjeđujemo, to je suština i realnost. To su nezgodna pitanja, imamo kvalitet, mora da se shvati i da ti momci nisu imali vremena za trening i sve. Ne treba im stavljati pritisak, to su naši najbolji momci, predstavljaju nas. Da li bih volio da osvojimo zlato? Da, naravno. Da li oni to hoće? Da, naravno. Međutim, treba generalno spustiti taj pritisak sa njih i treba da im pružimo podršku. Oni su najbolje što Srbija ima", zaključio je Stojaković.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC