• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šiškauskas: Oprostio sam se, nema povratka

Ramunas Šiškauskas saopštio je da se neće vratiti u reprezentaciju Litvanije, koja je domaćin predstojećeg Evropskog prvenstva.

 Šiškauskas: Oprostio sam se, nema povratka Izvor: MONDO

Šiškauskas je odbio da se vrati u nacionalni tim, iako je dobio poziv prvog čovjeka litvanske košarke Vladasa Garastasa.

"Rekao sam 'doviđenja' nacionalom timu nakon Olimpijskih igara u Pekingu, kada smo osvojili bronzanu medalju i mislio sam da je ta priča tada završena. Od tada mi dva puta godišnje postavljaju isto pitanje - da li ću se vratiti. Čuo sam da me je i Vladas Garastas pozvao da se vratim. Ja mogu još jednom da ponovim da ne želim to da uradim i neću promijeniti svoju odluku ", rekao je Šiškauskas.

Kilni igrač CSKA izuzetno je nezadovoljan činjenicom da javni istupi, poput Garastasovog, stavljaju pritisak na njega.

"Kada sam igrao loše utakmice navijači su se osjećali loše. Kada sam se povukao osjećali su se loše, kada ne želim da se vratim oni se opet osjećaju veoma loše. Ne mogu biti dobar svim navijačima, pa ne želim to ni da pokušavam da budem. Biću kriv u svakom slučaju", završio je sjajni košarkaš.

Garastas je izjavio da je pristao da zapravo moli Šiškauskasa da opet zaigra za nacionalni tim, budući da je Litvanija u problemu zbog povrede igrača.

Zbog povrede koljena sa Eurobasketa će izostati Linas Kleiza, baš kao i Jonas Maciulis, pa su domaćini postali deficitarni na poziciji niskog krila. Osim njih dvojice neizvjestan je i nastup beka Martinasa Pociusa zbog bolova u leđima.

Ipak, za utjehu navijačima i predsjedniku Litvanskog košarkaškog saveza je činjenica da će se poslije godina odustva u nacionalni tim vratiti Darius Songaila, kao i braća Lavrinovič, Darijus i Kšištof.

Evrobasket će se igrati od 31. avgusta do 18. septembra u šest litvanskih gradova, a reprezentacija domaćina smještena je u grupu A sa selekcijama Poljske, Velike Britanije, Turske, Španije i ekipom iz kvalifikacija.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC