• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izbacili Srbiju na Eurobasketu, pa dovode prvog pika sa NBA drafta! Italijani hoće superstara - šalju Poceka po njega!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Mogla bi selekcija Italije da dobije veliko pojačanje uskoro.

 Paolo-Bankero-mozda-zaigra-za-reprezentaciju-Italije Izvor: Profimedia

Italija je izbacila Srbiju u osmini finala Eurobasketa i sada bi mogla da dobije veliko pojačanje za budućnost. Prvi pik sa ovogodišnjeg NBA drafta Paolo Bankero mogao bi da zaigra za "azure" u bliskoj budućnosti. Potvrdio je to predsjednik košarkaškog saveza Đani Petrući. Svi zajedno pokušaće da ga ubijede da zaigra za njih.

Novi košarkaš Orlanda rođen je u Vašingtonu, ali ima i italijanske korijene. Upravo to žele da iskoriste. I sam je pričao da bi volio da igra za njih, čak je bio na širem spisku reprezentacije u novembru 2020. godine, mada tada nije igrao. Sada selektor Đanmarko Poceko i ljudi iz saveza žele tu grešku da isprave i već su spremili sve za put u Ameriku kako bi pričali sa njim.

"Naš generalni menadžer Salvatore Tranoti bio je u Americi nedavno i pričao je sa njegovom porodicom. Nadamo se da će biti sa nama na Svjetskom prvenstvu, šanse su velike. Tranoti i Poceko uskoro će otići u Orlando da pričaju direktno sa njim. Ako bismo mogli da računam ona njega, bila bi to velika stvar za našu košarku. BIo je prvi pik na draftu i mogao bi mnogo toga da nam donese", rekao je Petrući za "Gazetu delo sport".

Italijani se još uvijek nisu kvalifikovali za Mundobasket koji se održava naredne godine. Pobijedili su Ukrajinu i Gruziju i u novembru igraju sa Španijom i Gruzijom. Vrlo su blizu plasmana na takmičenje. Inače, Paolo na svojim društvenim mrežama drži italijansku zastavu i nedavno se radovao kada je Italija eliminisala Srbiju. Čeka se njegov debi u najjačoj ligi na svijetu, dok je na univerzitetu Djuk prosječno bilježio 17,2 poena, uz 7,8 skokova i 3,2 asistencije po meču.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC