• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLEJ-OF: Hemofarm se iščupao!

Kragujevčani imali Hemofarm u Vršcu, ali domaćin izborio produžetke, a potom i pobijedio. Anđušić brži od sirene, Pavković za trijumf.

 PLEJ-OF: Hemofarm se iščupao! Izvor: MONDO

Kakva drama u Vršcu u prvoj utakmici finala plej-ofa Srbije!

Hemofarm je pobijedio Radnički iz Kragujevca 92:89 poslije produžetaka!

Radnički je imao protiv Hemofarma gotovo 20 poena prednosti, ali je zahvaljujući fenomenalnoj partiji Danila Anđušića uspio da anulira prednost gostiju i izbori produžetke!

Hemofarm - Radnički 92:89 (17:27, 22:22, 14:15, 29:18, 10:7).

Hemofarm je imao dva junaka - Danila Anđušića i Miljana Pavkovića.

Najprije je Anđušić postigao koš uz zvuk sirene kojim je domaćin izborio neriješen rezultat i samim tim produžetke. Usporeni snimak pokazao je da je Anđušić izbacio loptu prije "crvenog signala".

Zahvaljujući fantastičnom Anđušića koji je u posljednjoj četvrtini ubacio 15 od svoja 22 poena (od toga tri trojke), Hemofarm je uspio da nadoknadi veliki minus i vrati se potpuno u igru. U posljednja dva minuta ekipe su ušle poravnate 73:73.

Potom je Radnički otišao na +3 (penal Marka Čakarevića i dva poena Stivena Markovića), a igračima Hemofarma drhtala je ruka kada su šutirali slobodna bacanja. Najprije je Milivoje Božović promašio oba, da bi Anđušić bio polovično uspješan.

Dvadesetak sekundi prije kraja, Božović pravi faul nad Stivenom Markovićem, koji je ponovo bio precizan sa penala za 78:74.

U narednom napadu, ponovo je Anđušić pogodio trojku i ponovo donio nadu Hemofarmu - 77:78. Međutim, igrači domaće ekipe napravili su faul nad onim nad kojim nisu trebali - nad nepogriješivim Stivenom Markovićem.

Ali, iako je Hemofarm imao malo vremena za spas, čudo se dogodilo.

Boris Savović je, pri rezultatu 82:80 za Radnički, pogodio prvo i namjerno promašio drugo slobodno bacanje, a Anđušić je bio najspretniji i za milisekund brži od sirene!

Hemofarm je bolje ušao u produžetke, napravio seriju 5-0, ali je Majkl Li vratio Radnički u egal.

Četiri sekunde prije kraja, Miljan Pavković je krenuo u prodor i pogodio uz faul Miletića. Potom je realizovao i slobodno bacanje za 92:89.

Vukašin Aleksić je u stilu Dušana Kecmana probao da izbori produžetke, ali nije pogodio.



Anđušić je sa 22 poena bio najefikasniji u Hemofarmu, Pavković je ubacio 19 (obojica su postigli po četiri trojke i ključne poene, koji su odlučili utakmicu).

Kod Radničkog Amerikanac Li 25 poena, Stiven Marković 22 (penali: deset od deset!), Marko Čakarević 18 (od toga 14 poena u prvom poluvremenu), uz sedam asistencija.

Hemofarm se iščupao protiv Radničkog, ali Kragujevčani imaju priliku da na svom terenu u drugom meču anuliraju prednost Vrščana.

Drugi meč biće odigran u četvrtak u Kragujevcu od 19 časova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC