• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Široki na korak od odbrane titule

Brejk za brejkom! Široki je ponovo pobijedio Igokeu 82:80 i poveo u finalu plej-ofa košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine sa 2:1.

 Široki na korak od odbrane titule Izvor: MONDO

Široki je drugi trijumf opet izborio u Laktašima i u nedjelju će imati meč-loptu na Pecari!

Najzaslužniji za trijumf gostiju bio je fantastični Fran Pilepić sa 28 poena od kojih čak šest trojki.

Aktuelni šampion Bosne i Hercegovine na dobrom je putu da odbrani pehar prvaka iako nije dobro krenulo za Široki.

Domaćin je na startu furiozno stekao "plus 10", ali su gosti iz Širokog Brijega napravili seriju 7:0 i potpuno se vratili, da bi trojkom Brajana Čejsa "igosi" ipak uspjeli da prvu četvrtinu riješe u svoju korist (19:15).

U nastavku gosti sa "Pecare" su na krilima sjajnom Pilepića, koji je do poluvremena postigao 16 poena od kojih četiri trojke, uspjeli da povedu, a kasnije i potpuno preuzmu kontrolu na utakmici. U finišu drugog kvartala stigli su i do +12 (37:25), ali je trojkom Milana Dozeta i penalima Marka Đerasimovića odnosno Čejsa, Igokea smanjila na podnošljivih 37:32.

Nakon odmora, ponovo su izabranici Slobodana Klipe žustro zaigrali u odbrani i brzo poveli sa dvije trojke Čejsa (41:40), da bi u nastavku trećeg perioda tim Ivana Velića konsolidovao redove i ponovo stekao prednost od nekoliko koševa.

Zbog prigovora sudijama, trener Širokobriježana zaradio je tehničku grešku, koja je kumovala preokretu i seriji 9:0 Aleksandrovčana. Penalima Donela Harvija, trojkom Nebojše Joksimovića i sjajnim pogocima Čejsa, "igosi" su se malo odlijepili (55:47), ali je u samom finišu Široki uspio da u posljednjih 10 minuta uđe sa samo dva poena minusa (55:53).

Prvi dio posljednjeg kvartala pripao je Širokobriježanima, koji su do samog finiša držali prednost od tri-četiri, a najviše sedam koševa (68:61).

U uzbudljivih pet minuta same završnice igralo se u egalu, a na minut i po do kraja, Ivan Ramljak je trojkom odveo goste na plus četiri (76:72).

Dozet je uzvratio iza linije 6.75, a u posljednjih 60 sekundi ušlo se sa dva razlike u korist Širokog. Tada je zadrhtala ruka i Brajanu Čejsu, koji je utorak uveče bio najbolji kod tima iz Aleksandrovca (77:75).

Joksimović je prodorom na drugi obruč smanjio na minus jedan, a uslijedila je penal završnica. Štemberger je pogodio oba za "plus tri" na 17 sekundi do kraja.

Trener Igokee Slobodan Klipa je tražio trojku na tajm-autu koja bi donijela izjednačenje, ali su gosti dobro odigrali odbranu, pa je Čejs morao da asistira do Harvija, koji je izblokiran.

Pilepić je sa linije slobodnih bacanja ovjerio pobjedu gostiju, da bi Čejs sa devet metara sa zvukom sirene pogodio trojku od tablu za konačnih 82:80.

Četvrti dvoboj finalne serije plej-ofa igra se u nedjelju u Širokom Brijegu, a samo šampion BiH ovjeriće plasman u regionalnu NLB ligu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC