• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLEJ-OF: Partizan m:ts se ne šali

Crno-bijeli deklasirali FMP u prvoj utakmici finala plej-ofa. U "Pioniru" pukla stotka.

 PLEJ-OF: Partizan m:ts se ne šali Izvor: MONDO

Za razliku od prve polufinalne utakmice plej-ofa u Vršcu između Hemofarma i Radničkog, gdje je domaći tim slavio poslije produžetka, u drugom polufinalu nije bilo dramatično.

Pred oko 4.500 gledalaca u "Pioniru", Partizan mt:s je bez problema došao do 1:0 u seriji nad FMP-om.

Partizan mt:s - FMP 100:71 (27:20, 26:20, 26:16, 21:15).

Mile Ilić je bio adut FMP-a samo u prvih 20 minuta. Kada su njega zaustavili, košarkaši Partizana su završili pola posla. A potomi dokrajčili protivnika.

Poslije Partizana vođstva od 32:20, FMP se vratio u igru. Bilo je najprije 34:25 za crno-bijele, a potom i 40:34.

Međutim, tada se razigrao Dušan Kecman. Pogodio je dvije trojke, a do kraja prvog poluvremena prodružio mu se i Kurtis Džerels, tako da je Partizan otišao na odmor sa +13 (53:40).



RADIVOJEVIĆ: BILI SMO SMIJEŠNI

Treća četvrtina bila je i prelomna. Partizan se razigrao poveo je 59:44, potom je napravio novi udar za 68:49, a potom imao i +25 (76:51).

Pobjednik je već tada bio odlučen. Do kraja meča crno-bijeli su uspjeli da dođu i do +30 (96:66).

Trener Partizana Vlada Jovanović ponovo je pružio veću minutažu Nemanji Jaramazu, Bogdanu Bogdanoviću i Nemanji Bešoviću.

Čak sedmorica igrača Partizana mt:s imala su dvocifren košgeterski učinak.

Jan Veseli je sa 16 poena predvodio je najbolje strijelce u ekipi Partizana. Dušan Kecman je dao 15 (tri od tri za tri poena), Dragan Milosavljević i Vladimir Lučić postigli su po 13 (obojica bez promašaja za dva poena - četiri od četiri), Kurtis Džerels je dao 12 i imao devet asistencija. Dvocifreni su bili i Raško Katić (11 poena) i Nejtan Džavai 10.

Vuk Radivojević je bio vrlo razigran u ekipi FMP-a. Bivši košarkaš Crvene zvezde postigao je 19 poena i imao sedam asistencija. Mile Ilić je dao 14 poena,ali sve u prvom poluvremenu.

"Odigrali smo prije svega fizički dobro i zasluženo pobijedili. Veća razlika može da bude opasna, ali se nadam da smo mi pametna ekipa i da ćemo ozbiljno pristupiti meču", rekao je Vlada Jovanović na konferenciji za novinare poslije utakmice.

Trener Partizana čestitao je FMP-u plasman u Jadransku ligu i rekao da je to bio primarni cilj tog kluba.

"Ispunili su osnovni cilj ove sezone, mlada su ekipa, a mladim igračima treba manje vremena da se fizički i psihički oporave, tako da se nećemo opustiti", rekao je on.

Kapiten Partizana Petar Božić rekao je da je njegov tim odigrao po dogovoru i da velika razlika može da bude mač sa dvije oštrice pred drugu utakmicu.

"Odigrali smo po dogovoru, koncentrisano i angažovano. Svjesni smo da je FMP dobra ekipa i da velika razlika moze da bude mač sa dvije oštrice, tako da ćemo se truditi da za dva dana odigramo angažovano", rekao je on.

U FMP-u su priznali da igraju protiv kvalitetnijeg rivala, a trener Aco Petrović rekao je da je Partizan apsolutni favorit cijele lige.

"U najavi utakmice sam rekao da su oni favoriti cijele lige. Odigrali su 14 utakmica u prvenstvu, a vidjeli ste kako se zagrijavaju za plej-of pa daju 100 poena", rekao je Petrović.

"Bilo je teško i meni na klupi i igračima na terenu. Ništa posebno ne očekujem u revanšu, najveće pitanje je koliko će ekipa moći da se oporavi, a možda bismo mogli nečemu da se nadamo da imamo više igrača kao što je Vuk (Radivojević)", dodao je on.

Vuk Radivojević priznao je da su "panteri" u svemu bili slabiji.

"Nadigrali su nas u svim elementima igre, na kraju je bilo smiješno što smo izgubuli sa 30 razlike. Nemam šta da kažem, osim da ćemo za dva dana pokazati drugo lice, ako se prije svega psihički pa onda i fizički oporavimo", rekao je Radivojević.

Drugi meč biće odigran u četvrtak u Železniku od 18 časova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC