• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Majami na Dalas u velikom finalu

U velikom finalu NBA lige igraće Dalas i Majami. Tim sa Floride bolji od Čikaga poslije pet utakmica finala Istočne konferencije.

 NBA: Majami na Dalas u velikom finalu Izvor: MONDO

Za šampionski prsten u NBA ligi boriće se Majami i Dalas. Biće to prilika da se Maveriksi revanširaju Hitu za poraz iz velikog finala 2006. godine. Dalas je tada poveo 2:0 u seriji, ali je onda izgubio četiri utakmice za redom.

Zanimljivo da će i Majamiju i Dalasu ovo biti drugo finale NBA lige.

Predvođeni "velikom trojkom" Majami je po drugi put u ovoj finalnoj seriji Istočne konferencije srušio Bulse u Čikagu - 83:80. Lebron Džejms, Kris Boš i Dvejn Vejd postigli su ukupno 69 poena, dok je od ostatka ekipe Džoel Entoni ubacio tri, Mario Čalmers četiri i Majk Miler sedam poena.

Džejms je bio najbolji sa 28 poena, 11 skokova i šest asistencija. "Dabl-dabl" učinak imao je Boš (20 poena i 10 skokova), dok je Vejd ubacio 21 poen. Na drugoj strani, jedina "svijetla tačka" bio je Derik Rouz sa 25 koševa i osam asistencija, ali uz vrlo loš šut 9/29 i četiri izgubljene lopte od kojih neke u prelomnim momentima meča.

Čikago je kontrolisao igru u prvom poluvremenu. Rezultat toga je i plus 12 (37:25) šest minuta prije odlaska na odmor. Zahvaljujući seriji od 7:0, Majami smanjuje do poluvremena na pristojnih 45:38.
Ništa se ne menja na parketu ni na početku drugog dijela. Luol Deng, koji je sakupio 18 poena na kraju, pogađa prvi u nastavku, a Čikago konstantno vodi, u jednom trenutku i sa 57:44. Pred kraj treće četvrtine Majami hvata priključak serijom 13:5.

Međutim, domaćin ne dozvoljava protivniku da preokrene i tri minuta pre kraja vodi sa 77:65.

A, onda na scenu stupaju Vejd i Džejms...

Posljednja nada Čikaga da može da zaustavi Majami nestala je kada je Vejd pod faulom pogodio trojku i poslije dodatnog slobodnog bacanja smanjio zaostatak samo na minus tri.

I Džejms vrlo brzo pogađa iz daljine za izjednačenje, a potom i konačno dovodi Majami do vođstva, pobjede i finala - 83:80.

"Željeli smo da dokažemo da smo zaista najbolji igrači na terenu. Znamo kakav je tip igrača Lebron i koliko želi da se nađe u ovakvim situacijama, a ponovno je u NBA finalu. Igraćemo protiv čvrste ekipe Maveriksa, koja isto kao i mi žarko želi da pobjeđuje. Nemamo vremena za slavlje, moramo da nastavimo sa teškim radom", poručio je poslije meča Kris Boš.

Sa druge strane tuga. Čikago nije uspeo da ponovi uspjeh iz ere Majkla Džordana. Krivicu za poraz preuzeo je Derik Rouz.

"Sve je na meni, izgubljene lopte, promašaji, šutevi, faulovi... Ako ništa drugo, barem ću naučiti nešto iz ovoga. To je sve što trenutno mogu da kažem i uradim jer ova serija je gotova", rekao je Rouz.

Finalna serija počinje posljednjeg dana maja.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC