• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

IGOKEA: Uskačemo ako neko odustane od NLB lige

Predsjednik Igokee Goran Dodik svjestan je da su male šanse da "igosi" opet zaigraju u NLB ligi, ali je podvukao da će uskočiti ukoliko neko odustane od nastupa.

 IGOKEA: Uskačemo ako neko odustane od NLB lige Izvor: MONDO

"Spremni smo da i sljedeće sezone igramo Jadransku ligu, iako znamo da će se to veoma teško desiti. Sva mjesta su popunjena i nadamo se da bismo mogli tu da ‘uskočimo’ jedino u slučaju da neko od tih klubova odustane. Ove sezone ušli smo u malo veću priču i ne želimo da to sada napustimo", rekao je Dodik za "Glas Srpske".

Bosna i Hercegovina će imati samo jednog predstavnika u regionalnom takmičenju i to će biti prvak Široki, koji je u finalu plej-ofa savladao Igokeu ukupnim skorom 3:1.

Bura poslije četvrte utakmice još se nije stišala, a velike kritike uprava i stručni štab Igokee uputili su sudijama, koje krive za poraz u Širokom Brijegu.

"Nismo mogli da igramo protiv pet igrača i tri golmana, a tu mislim na sudijsku trojku. Šta može da se kaže o tome kada se vidjelo da je to bila lakrdija od utakmice. Pokušavamo da se borimo protiv Saveza već nekih deset do 12 godina, ali vidim da to nema smisla, kao što nema smisla da se igra prvenstvo, a pobjednik je već unaprijed poznat. Sve je bilo spremno i nismo imali nikakve šanse da dobijemo taj meč. Sudijama nije smetala ni slomljena vilica Donela Harvija, kao ni izbijeni zub Marka Đerasimovića".

Čelnici Igokee oglasili su se i saopštenjem na zvaničnom sajtu povodom svih događaja koji su pratili finalnu seriju, u kojem se, između ostalog, navodi:

"KK Igokea je pokazala da može biti ravnopravan učesnik regionalne NLB lige, kvalitetom tima, organizaciono, a i samom logistikom, što su mnogi košarkaški radnici vidjeli u Laktašima. Dostojno smo reprezentovali Republiku Srpsku u tom takmičenju, gdje smo ugostili mnoge klubove, od kojih su neki i evroligaši, a koje smo u Laktašima pobijeđivali. Zadovoljni smo nastupom u debitantskoj sezoni, mada se stekao utisak da smo mogli više, jer KK Igokea je imala tim za bolji plasman. Ostaje nam žal što nismo osvojili prvenstvo BiH i samim tim ostvarili plasman u NLB ligu sljedeće sezone, jer nismo iskoristili igrački kvalitet koji smo posjedovali", navodi se u saopštenju tima iz Aleksandrovca.

Ono što se dogodilo na Pecari u četvrtom meču plej-ofa, u saopštenju je nazvano lakrdijom.

"Sve se završilo lakrdijom sudijske trojke u režiji KS BiH, koji su po svaku cijenu željeli neuspjeh KK Igokea. Oni su upropastili košarku u BiH, ali ne mogu da upropaste naš klub, koji ima snage, sportskog duha, volje i kvaliteta da u budućnosti nastupa u NLB ligi i u nekom od evropskih takmičenja. Ne smijemo dozvoliti da košarkaške derbije režiraju sudije, a za to direktno krivimo KS BiH. Bićemo izričiti i dosljedni u svojim stavovima kada je u pitanju KS BiH i sama liga BiH i trudićemo se da vratimo duh fer-pleja i legitimitet ovom takmičenju", piše u saopštenju.

Većini igrača koji su nastupali za Igokeu ove sezone istekli su ugovori i oni se polako pakuju i odlaze nazad kući.

"Fino smo se rastali sa igračima, kojima smo poželjeli sreću u nastavku karijere. O tome kako će izgledati tim za sljedeću sezonu tek treba da vidimo i sve će zavisiti od toga u kojem takmičenju budemo igrali", rekao je Dodik.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC