• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Velika trojka" načela Dalas

Ofanzivni skokovi i šut za tri poena "prelomili" prvi meč finala plej-ofa u korist Majamija - 92:84. Stojaković bez poena, Novicki povrijedio prst.

 "Velika trojka" načela Dalas Izvor: MONDO

Dalas Maveriks redovno pobjeđuju Majami Hit, osim kada je najpotrebnije.

U mečevima regularnog dijela sezone, skor u posljednjih 14 utakmica je 14:0 za Dalas. U mečevima finala plej-ofa, Majami vodi sa 5:2, ima jednu titulu i na putu je ka drugoj...

Lebron Džejms postigao je 24, Dvejn Vejd 22, a Kris Boš 19, dok su goste predvodili Dirk Novicki sa 27 i Šon Merion sa 16 poena.

Oba tima ubacila su samo 35 odsto šuteva za dva poena, ali je Majami šutirao trojke 11/24 i uhvatio čak 16 lopti pod protivničkim košem (Dalas šest).

Uz to, klupa Mavsa, koja im je donijela mnoge trijumfe u ovogodišnjem plej-ofu, spala je na 12 poena Džejsona Terija. Brendan Hejvud (3p, 7sk, 3blk) još je i uradio nešto, ali su Hoze Huan Barea (šut 1/8) i Predrag Stojaković (0/3) totalno podbacili.

Dalas je serijom od 7:0 stekao maksimalnih 51:43 na početku treće četvrtine, ali je Majami do kraja te dionice preokrenuo na 65:61. Posljednji koš bila je trojka Lebrona Džejmsa uz zvuk sirene.

Prednost su isprva održavali "rezervisti" Majk Miler i Judonis Haslem, da bi u posljednjih četiri-pet minuta stupili na scenu Vejd (trojka za 82:73) i Džejms (zakucavanje uz dodatni penal za 85:75).

Majami je podigao skor kod kuće na 9:0, što se tiče plej-ofa 2011.

"Igrali smo dobru timsku košarku, ali vidio sam dosta stvari koje možemo da popravimo do sljedećeg meča", izjavio je Džejms.

Loša vijest za navijače Dalasa je povreda srednjeg prsta lijeve ruke Novickog, koji će morati da nosi bandažu do kraja serije. Dobra okolnost je što nije u pitanju ruka kojom šutira.

"Vratićemo se jači u četvrtak (drugi meč je u petak od 3.00 po srednjeevropskom vremenu). Kao gostujući tim, bićemo zadovoljni ako u Majamiju izvučemo 1:1. Sigurno ne želimo kući sa 0:2", rekao je njemački internacionalac.

Pogledajte foto-galeriju sa meča.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC