• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FINALE: Partizan "melje"!

Košarkaši Partizana mt:s ubjedljivo su dobili prvu utakmicu serije sa Hemofarmom i došli na dva koraka od desete uzastopne titule prvaka.

 FINALE: Partizan "melje"! Izvor: MONDO

Furiozno do 1:0 u seriji.

Za sada, ništa od drame u finalnoj seriji plej-ofa... Šampion Srbije Partizan mt:s sigurno je zakoračio na "otvaranju" finalne serije plej-ofa za košarkaše, ujedno i ka desetoj uzastopnoj tituli, 18. od osnivanja kluba.

U srijedu, pred oko 5.000 ljudi u "Pioniru", sve je bilo gotovo još početkom druge četvrtine: Partizan mt:s - Hemofarm ŠTADA 85:60 (22:12, 27:16, 19:18, 17:14).

Crno-bijeli su od prvih sekundi utakmice stavili do znanja Vrščanima da ne žele neizvjesnu završnicu prvoj utakmici reprize prošlogodišnje (neslavne) serije finala Superlige. Bilo je 11:2, 17:6, a onda je u drugoj četvrtini Partizan mt:s počeo da "melje" protivnika, pa je u 15. minutu rezultat bio 37:15, minut kasnije i maksimalnih 40:17, odnosno 43:20, 47:24...

Početkom drugog poluvremena, prednost Partizana "popela se" na 27 poena razlike (58:31), poslije čega se više nije igrala takmičarska, nego revijalna košarka, a navijači su čekali kucanja, "banane", driblinge... Bilo ih je!

Ali, neizvjesnosti - nigdje!

U par navrata u drugom poluvremenu, ekipa Željka Lukajića uspjela je da spusti prednost crno-bijelih na manje od 20 razlike i to je bilo sve od Hemofarma, koji će priliku za popravni imati u drugoj utakmici serije, u nedjelju, 5. juna u Vršcu.
Ukratko, trener Partizana Vlade Jovanović pronašao je način da kontroliše igru plejmejkera gostiju Miljana Pavkovića na početku utakmice. Na pokretaču svih akcija Hemofarma uspješno su se smjenjivali čuvari i Hemofarm jednostavno nije imao rješenja u napadu...

Koliko je atmosfera u "Pioniru" ubrzo postala ležerna govori i to da je trener gostiju Željko Lukajić već od 12, 13. minuta počeo mirno da gleda posrtanje njegovog tima, sjedeći na stolici, kao i to da samo centar Nemanja Bešović nije ulazio u igru za crno-bijele, ostalih 11 igrača jesu.

Bešović je ušao u posljednjem minutu utakmice, kada je lijepom minijaturom pogodio koš za 85:60, što je bio konačan rezultat i izjednačena najveća prednost Partizana na utakmici.

Iako će na putu do desete titule morati još mnogo da se znoje, evo jednog podatka koji oslikava nadmoć košarkaša Partizana u prethodnih devet prvenstava. U finalnim serijama plej-ofa, a padali su redom Budućnost, FMP, Hemofarm, Hemofarm, Crvena zvezda, Crvena zvezda, Hemofarm, Crvena zvezda i Hemofarm, crno-bijeli sada imaju skor od 28:6, a samo je "vječiti rival" u sezoni 2008/09 uspio da dođe do dve pobjede u finalu.

PARTIZAN: Džerels 6 (5 as, 4 ukr), Kecman 4 (4 as), Jaramaz 5, Lučić 13 (2/2 za tri, 7 sk, 2 ukr), Milosavljević 13 (4/5 za tri), Bogdanović, Katić 4 (6 sk), Džavai 12 (6/6 za dva), Bešović 2, Božić 3, Gist 10 (9 sk, 3 ukr), Veseli 13 (5 sk, 1/6 sl. bacanja).

HEMOFARM: Pavković 12 (5 as, 6 izg), Lombić, Božović 1, Krstović 6, Šutalo, Savović 7 (1/7 iz igre, 13 sk), Borisov 3, Knežević 2, Petrović, Jeremić 10, Maraš 10 (6 sk), Anđušić 9.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC