• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šek u penziju preko Tvitera

Nakon 19 NBA sezona u kojima je osvojio četiri šampionska prstena, jednu titulu MVP-a i upisao 15 Ol-Star nastupa Šekil O’Nil odlučio je da je dosta.

 Šek u penziju preko Tvitera Izvor: MONDO

Gorostasni centar Boston Seltiksa je nakon sezone u kojoj nikako nije mogao da se oporavi od povrede Ahilove tetive odlučio da okonča karijeru, a svoju odluku saopštio je na prilično neuobičajen, ali njemu svojstven način.

Šek je odluku o odlasku u penziju saopštio putem interneta, tačnije u videu koji je objavio na socijalnoj mreži “Tout”, a koji se kasnije pojavio i na njegovom Tviter profilu.

“To je to. 19 godina. Želim da vam se zahvalim, zato to govorim prvo vama. Odlazim u penziju. Hvala vam, čujemo se uskoro”, poručio je svojim fanovima Šek.

O’Nil je stigao u Boston prošlog avgusta i trebao je nositi dres Keltsa dve sezone, ali je zbog povrede Ahilove tetive nastupio na samo 37 utakmica regularnog dijela sezone i dva puta u plej-ofu.

Posljednju utakmicu igrao je u aprilu protiv Detroit Pistonsa, ali je proveo samo pet i po minuta na terenu koji je napustio u bolovima.

Šekil O’Nil jedan je od najboljih centara u NBA ligi u posljednje dve decenije. Karijeru je počeo u Orlandu i odmah briljirao osvojivši 1993. godine titulu za najboljeg novajliju.

Na Floridi se zadržao još tri sezone, a zatim prešao u Los Anđeles Lejkerse gdje je pružao najbolje partije i s kojima je osvojio tri šampionska prstena (2000, 2001, 2002).

Nakon ne baš prijateljskog razlaza sa čelnicima Lejkersa i bivšim saigračem Kobijem Brajantom Šek je 2004. godine prešao u Majami koga je nakon dve godine doveo do šampionske titule. Poslije Majamija već vremešni Šek igrao je po jednu sezonu za Finiks, Klivlend i Boston, da bi u 40-oj godini odlučio da je vrijeme za penziju.

O njegovoj karijeri dovoljno je reći da je osim četiri prstena osvajao nagradu za MVP sezone, tri puta je bio MVP finala i isto tolikoputa MVP Ol-Star utakmica, na kojima je nastupao čak 15 puta.

Jedan je od tri igrača koji su u istoj sezoni (2000) uspjeli da osvoje titulu MVP rregularnog dijela sezone, MVP finala I MVP Ol-Star utakmice. To je osim njega pošlo za rukom još samo Majklu Džordanu i Vilisu Ridu.

Šekil O’Nil ostaće upisan u istoriji kao peti strelac NBA lige sa postignutih 28,596 koševa I 12. Skakač sa 13,099 skokova.

Van košarkaškog terena Šek je poznat i kao muzičar, snimio je četiri rep albuma od kojih je jedan čak postigao platinasti tiraž. Manje uspješno se bavio i glumom, igrajući u nekoliko filmova, a pokrenuo je i dva sopstvena rijaliti šoua.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC