• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lukajić: Partizan nikad dominantniji!

Učitelj košarkaša Hemofarma čestitao crno-bijelima na "zasluženoj pobjedi" u prvom susretu finalne plej-of serije, a za svoj tim rekao da bi mogao da ima lijepu budućnost.

 Lukajić: Partizan nikad dominantniji! Izvor: MONDO

Kada čovjek koji je zbog temperamentnog vođenja utakmica dobio nadimak "Struja", sjedne na klupu već sredinom druge četvrtine i do kraja ustane svega dva-tri puta, svima je jasno "koliko je sati".

Njegov Hemofarm doživio je peti poraz od Partizana mt:s ove sezone i poslije 60:85 u Pioniru bi mu malo ko dao realne izglede da ostvari počasnu pobjedu, a kamoli tri, koliko je potrebno za osvajanje titule.

"Partizan nikada nije bio dominantniji nego ove sezone. Ne govorim u odnosu na njegov tim iz prošle sezone, nego u odnosu na ostale timove u Srbiji", konstatovao je Lukajić.

"Oni svake godine promijene jednog-dva bitna igrača, pa se novajlije uklapaju u sistem koji već postoji. Na drugoj strani, mi smo ljetos promijenili sedmoricu, tokom sezone nam je otišao najbolji igrač (Milan Mačvan), dodajte na to povrede i sijaset drugih problema... Zato su moji igrači za mene šampioni i ja im čestitam na plasmanu u finale".

"Pokazali su da imaju potencijal. Hemofarm je i juniorski prvak države, pa da vidimo kakav je plan i program kluba za naredni period", emotivno je pričao Lukajić.

On se unaprijed ogradio, rekavši novinarima da ga ne pitaju kakvi su to problemi koje je ekipa imala, ali javna je tajna da je Hemofarm ove sezone bio u ozbiljnim finansijskim problemima. Samo što se zbog određenih specifičnosti kluba i grada o tome nije mnogo pisalo...

Što se tiče predstojećih utakmica finalne serije, Lukajić je procijenio da poslije beogradskih "minus 25" nije suvislo davati neke ambiciozne izjave.

"Pred našom publikom želimo da damo malo više nego u Pioniru, da napravimo lijepu predstavu kao u majstorici sa Radničkim. Što se nas tiče, biće ovo finale dostojno prvenstva Srbije".

Ponovivši da je Partizan potpuno zasluženo pobijedio, strateg "farmaceuta" iznio je i jednu zamjerku na suđenje.

"Nije mi jasno... Sa tolikim igračima koji stalno stoje u reketu, nikad u životu nisam vidio da su Partizanu svirane tri sekunde u reketu!? A, mjerio sam kada gledam snimak...", dodao je Lukajić, opisavši dalje kako prilagođavanjem takvoj koncepciji crno-bijelih mora da žrtrvuje odbranu šuta van linije 6,75 metara, a šampion je i u tom elementu bio veoma dobar u srijedu (7/13 na poluvremenu, 10/23 na kraju).

Plejmejker Miljan Pavković nije imao svoje veče, ali je obećao borben nastup u nedjelju.

"Nemamo šta da izgubimo. Za nas je plasman u finale velika stvar i samim tim nemamo nikakav pritisak. Samo moramo da odigramo borbenije i energičnije nego ovdje".

(I. B. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC