• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Olimpijakos ostao u igri, pao PAO!

Poslije 0:2, košarkaši Olimpijakosa smogli su snage da uzvrate Panatinaikosu u finalu plej-ofa.

 Olimpijakos ostao u igri, pao PAO! Izvor: MONDO

Još će se igrati...

Košarkaši Olimpijakosa potrudili su se da njihovi navijači ne dožive takav stres da najveći rival Panatinaikos pred njihovim očima, u njihovoj dvorani, proslavi devetu uzastopnu, 14. u posljednjih 13 sezona, a 32. titulu prvaka Grčke.

U trećem meču finalne serije plej-ofa, ekipa našeg selektora Dušana Ivkovića uspjela je da "odgovori" momcima koje predvodi Dudin kum, Željko Obradović. Poslije 0:2, sada je 1:2 i serija se seli u OAKA dvoranu, gdje će (možda) pasti odluka.

Olimpijakos - Panatinaikos 76:68 (24:19, 15:27, 19:10, 18:12).

Crveno-bijeli su odigrali katastrofalnu drugu četvrtinu u Pireju, izgubili je rezultatom 15:27 i već tada svima na klupi Olimpijakosa, kao i na tribinama, počelo je da prolazi kroz glavu kako će se ponovo radovati "zeleni". Ali, tako nisu mislili najvatreniji navijači Olimpijakosa, koji su pri rezultatu 44:48 u trećoj četvrtini napravili bakljadu u dvorani i na kratko prekinuli meč.

Bila je to iskra koja je zapalila vatru samopouzdanja kod Ivkovićevih momaka, najviše dvojici igrača iz drugog plana, Jorgosa Printezisa i Mihalisa Pelekanosa, koji su u sveopštem košarkaškom metežu u drugom poluvremenu, u kojem su dominirale greške na obje strane, bili najsmireniji i donijeli Pirejcima preokret.

PAO je serijom otvorio posljednju dionicu i od 58:56 u korist Olimpijakosa, došao u vođstvo od 63:58, ali je domaći tim imao odgovor. Oduzetim loptama i poenima iz kontranapada, bivši igrač Panatinaikosa Vasilis Spanulis i još jedan novajlija u Olimpijakosu Džamon Lukas Gordon, donijeli su egal rezultat (65:66), a onda je trojku sasuo Pelekanos (68:66), pa i Printezis (75:68), svega minut prije kraja, kada je bio jasan epilog.

Šampion Grčke i novi šampion Evrope Panatinaikos je u prvom poluvremenu postigao 46 poena, a u drugom 22, najviše zbog toga što su Ivkovićevi igrači vršili neviđen pritisak na "alfu i omegu" najvećeg rivala, Dimitrisa Dijamantidisa. Kada se on umorio, a na njemu su se smjenjivali Teodosić, Spanulis i ostali, stala je i igra "zelenih" u napadu, ujedno i otvorio prostor za preokret domaćih.
PAO drugu meč loptu ima na svom terenu, kada će pred 20 i više hiljada navijača u OAKA dvorani imati priliku da proslavi 32. titulu prvaka Grčke, nakon što je Olimpijakos ove sezone dominirao i dobio sva tri derbija, dva u prvenstvu (skor 26-0) i jedan u finalu Kupa.

Olimpijakos čeka titulu prvaka Grčke, desetu u istoriji, još od 1997. godine, kada je upravo sa Ivkovićem na čelu ovaj klub osvojio "tripletu", titulu, Kup i jedinu Evroligu do danas. Ipak, poslije vođstva Panatinaikosa od 2:0 u seriji, biće nadljudski podvig za Pirejce da u šestom uzastopnom finalu plej-ofa sa gradskim rivalom vežu tri pobjede i konačno skinu prokletstvo.

OLIMPIJAKOS: Papalukas, Gordon 6, Spanulis 13 (0/5 za tri), Printezis 8, Burusis 16, 6 sk, Pelekanos 6, Mavrokefalidis 7, Halperin 4, Glinijadakis 6, Papanikolau, Erceg 5, 3 sk, Teodosić 5, 4 as, 3 izg.

PANATINAIKOS: Tepić 2, Marić 4, Batist 15, Fotsis 5, Sato 2, Nikolas 13, Carcaris 4, Dijamantidis 10, 4 as, 6 izg, Vujukas 9, Kalates 4, 5 as, Borgis, Kajmakoglu.

(MONDO, foto: gazzeta.gr)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC