• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Eidson pred vratima Barselone

Amerikanac bi trebalo da potiše dvogodišnji ugovor sa Kataloncima vrijedan oko četiri miliona dolara. Ima i ponuda iz Rusije.

 Eidson pred vratima Barselone Izvor: MONDO

Barselona dominira u Evropi u ekipnim sportovima. Ali, dok su navijače obradovali fudbaleri i rukometaši, izostala je titula u košarci.

Katalonci nisu uspjeli da odbrane trofej, pa su su riješili da se već u narednoj sezoni ekspresno vrate na tron. Za tako nešto potrebno je osvježiti igrački kadar...

Barsa je na dobrom putu da dovede veliko pojačanje u liki Čaka Eidsona, dosadašnjeg košarkaša Makabija iz Tel Aviva. Prema pisanju španskih i izraelskih medija, sjajni 31-godišnji Amerikanac potpisaće dvogodišnji ugovor sa Barselonom.

Pretpostavlja se da je vrijednost ugovora oko četiri miliona dolara. Jedini problem oko transfera može da stvori i interesovanje ruskih klubova Uniksa i CSKA, koji bi u posljednjem trenutku mogli da se isprse sa jačim ponudama.

Eidson je predvodeći Makabi ove sezone u Evroligi prosječno bilježio 9.7 poena, 4.3 skoka, 3.5 asistencija i 2.6 ukradenih lopti. Njegov dolazak u Španiju vezuje se za najavljeni odlazak Pita Majkla.

Barselona će u finalu ACB lige igrati protiv Bilbaa.

Eidson je poslije studiranja na Univerzitetu Južna Karolina karijeru u Evropi započeo 2004. godine u Njemačkoj, gdje je dvije sezone branio boje Gisena. Zatim je preko francuskog Strazbura (2006/2007) i litvanskog Lietuvos Ritasa (2007/2009) stigao u Makabi.

Amerikanac je bio MVP njemačke lige 2005, Evrokupa 2009. i Blatičke lige iste godine.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC