• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizanova decenija!

Košarkaši Partizana pobijedili Hemofarm i u trećem meču finala plej-ofa (86:69), osvojivši 10. uzastopnu, a ukupno 18. titulu prvaka države.

 Partizanova decenija! Izvor: MONDO

Ispunjena je i ta formalnost!

Partizan mt:s potvrdio je dominaciju srpskim košarkaškim terenima, Hemofarm je pao u tri utakmice i finale je završeno u najkraćem mogućem roku.

Pred više od 7.000 ljudi u Pioniru, Vrščani su bili ravnopravni u prvoj četvrtini, a onda su počele da se ređaju atraktivne kombinacije, trojke i "ali-up" zakucavanja izabranika Vlade Jovanovića ...

Na kraju, 86:69 (14:14, 23:16, 28:21, 21:18)!

Osim po tome što je zaokružena decenija na vrhu srpske košarke i kompletirana treća "tripla kruna" zaredom, ova utakmica ostaće upamćena i po oproštaju publike sa Janom Veselim, koji je u finišu dobio dvominutne ovacije.

Mladi Čeh, koji ovog ljeta odlazi u NBA ligu, vratio se na teren da posljednji put zakuca (na asistenciju Kurtisa Džerelsa), a onda se vratio na klupu, gdje se srdačno pozdravio sa saigračima, članovima stručnog štaba i sportskim direktorom Draganom Todorićem.

Veseli je prije meča dobio od navijača trofej namijenjen najboljem pojedincu crno-bijelih u ovoj sezoni.

Džerels je sa 24 poena (šut za trojku 6/7), četiri asistencije i pet ukradenih lopti pružio još jednu "doktorsku" partiju. Američki plejmejker zasluženo je proglašen "MVP" igračem finala plej-ofa, a uz to je i najbolji strijelac.

Šampionski pehar kapitenu Petru Božiću je uručio potpredsjednik Košarkaškog saveza Srbije Dejan Bodiroga. Međutim, Božić nije želio da on bude taj koji će podići pehar, već je tu čast prepustio Veselom!

Potom su "eksplodirale" konfete...

Jan Veseli zabilježio je 18 poena, Dragan Milosavljević deset, dok su Hemofarm predvodili Mladen Jeremić sa 18, Ivan Maraš sa 17 i Milivoje Božović sa 13 poena.

Utakmica nije počela sjajno po favorita, pošto se u igri sa dosta promašaja na obje strane, bolje snašao Hemofarm.

Poslije serije od 7:0, koju je trojkom završio Božović, Vrščani su u 9. minutu vodili sa 14:7 i već u tom trenutku imali sedam ofanzivnih skokova. Velika želja da se završi posao sputala je u tim trenucima domaće košarkaše, ali je Džerels "probio led" prvom od svojih šest trojki.

Problem za Hemofarm bile su po dvije lične greške bolesnog centra Savovića i plejmejkera Miljana Pavkovića, čiji je zamjenik, mladi Nikola Knežević, izgubio lopte u dva vezana napada i tako omogućio Džerelsu da izjednači na 14:14.

Od tog trenutka je Partizan preuzeo inicijativu i iz čvrste odbrane došao do svoje prepoznatljive igre. Kecman je asistirao Veselom za jedno u nizu silovitih "kucanja", a Čeh natjerao Šutala na težak šut, poslije kojeg je Lučić u kontri donio crno-bijelima prvo vođstvo (20:18).



Uslijedio je efektan prodor Veselog uz čeonu liniju i novi koš, pa poeni Kecmana iz kontre, dok su na drugoj strani Vrščani promašivali iz daljine i nastavili da gube lopte.

Viđena je zatim serija pogodaka za tri poena. Počeo ju je Džerels (27:20), odgovorio Božović (27:23), a Milosavljević ubacio dva šuta van linije 6,75 metara - 34:25.

Već tada je bilo jasno da od iznenađenja, pa i nešto neizvjesnije završnice, neće biti ništa.

Džerels i Gist na početku drugog poluvremena su pogodili nove trojke (44:30), Hemofarm predvođen Jeremićem iskoristio vezane greške Veselog i Džavaija (44:36), ali su opet trojkama uzvratili Džerels i Veseli - 50:36 u 24. minutu!

Do kraja su se nizali "ali-upovi" u režiji Kecmana i Veselog, Džerelsa i Milosavljevića, Kecmana i Džavaija...

Gist je "prikucao" u koš promašaj Milosavljevića, mladi Nemanja Jaramaz se upisao u listu strijelaca (pogotkom za tri poena), što nije pošlo za rukom Božiću i Bogdanu Bogdanoviću, ali jeste Nemanji Bešoviću.

Možda bi utakmica bila još bolja da je Hemofarm uspio duže da parira šampionu, međutim, realnost je takva kakva je.



Karnevalskoj atmosferi u Pioniru doprinio je dolazak vaterpolista Partizana sa peharom prvaka Evrope. I oni su dobili aplauze čitave dvorane.

U "elementu" su bili i Grobari, koji su tokom utakmice stigli da odaju počast preminulom vođi navijača Partizana "Belgiji", da podrže poljske fanove u sukobu sa njihovom državom, ali i da "utišaju" pjesmu "Deset godina je prošlo..." Tonija Montana, koja je u poluvremenu puštena sa razglasa.

Još jedna sezona, još jedna titula crno-bijelih. Nažalost protivnika, njihovoj seriji trenutno se ne vidi kraj.

PARTIZAN MTS: Džerels 24 (4as, 5ukr), Kecman 5 (7as), Jaramaz 3, Lučić 2, Milosavljević 10, Bogdanović, Katić 7 (5sk), Džavai 8, Bešović 2, Božić, Gist 7 (8sk, 5as), Veseli 18 (5sk, 5izg).

HEMOFARM: Pavković 6 (4as, 4ukr), Lambić, Božović 13 (10sk), Krstović 8, Šutalo 2, Savović, Borisov, Knežević, Petrović, Jeremić 18, Maraš 17, Anđušić 5.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC