• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džikić već preuzeo Lijetuvos!

Nepuna 24 časa nakon što je sa Krkom odbranio titulu prvaka Slovenije, Aleksandar Džikić potpisao "2+1" ugovor sa Lijetuvos Ritasom.

 Džikić već preuzeo Lijetuvos! Izvor: MONDO

Aleksandar Džikić i zvanično je novi šef stručnog štaba Lijetuvos Ritasa, objavio je sajt "Lithuania basketball".

Četrdesetogodišnji stručnjak u subotu je sa Krkom dobio Olimpiju u "majstorici" finala slovenačkog plej-ofa (3:2), ali se nije vratio u Novo Mesto da slavi treću titulu u klupskoj istoriji.

Umjesto toga, doputovao je u Viljnus i sa Lijetuvosom potpisao ugovor na dvije godine, s tim da klub ima opciju produžetka saradnje i na treću sezonu.

Džikić je tako postao treći Srbin na klupi "novinara" - klub se više od tri decenije zvao Statiba, pa ga je 1997. preuzeo tiražni dnevni list - pošto su istu funkciju obavljali Vlade Đurović i Aleksandar Trifunović (dva puta).

"Tražim igrače koji se ne plaše rada, koji shvataju šta je najbolje za ekipu i voljni su da se žrtvuju zarad timskog uspjeha. Pokušaću da selektiram jak tim, u kojem će glavnu riječ voditi litvanski košarkaši", rekao je Džikić.

Lijetuvos Ritas u nedjelju je angažovao i reprezentativnog beka Reinaldasa Seibutisa. Kao i makedonski centar Predrag Samardžiski, Seibutis je doveden iz turskog prvoligaša Olina.

Džikić je u Krki imao fenomenalnu sezonu, pošto je pored prvenstva Slovenije osvojio i Evročelendž kup, a uz to odveo ekipu na Fajnal for NLB lige.

U posljednje četiri godine uzeo je tri slovenačke titule - 2008. sa Olimpijom, a 2010. i 2011. sa Krkom.

Dugi niz godina radio je u Partizanu, kao trener mlađih kategorija i pomoćnik u stručnom štabu seniora. Potom je bio asistent Dvejna Kejsija u NBA timu Minesota Timbervulvs.

Pored trenera, tim iz Novog Mesta je odmah po završetku sezone ostao bez dvojice članova startne petorke. Posredstvom agencije "Beobasket", plejmejker Dušan Đorđević potpisao je za belgijski Ostende, a bek Goran Ikonić za tursku Karšijaku.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC