• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: Da postoji, Jugoslavija bi bila najjača

Legendarni stručnjak predavao na košarkaškom seminaru u Banjaluci i tom prilikom naglasio da bi "plavi", da postoji SFRJ, i dalje žarili i palili evropskim parketima.

 Vujošević: Da postoji, Jugoslavija bi bila najjača Izvor: MONDO

Duško Vujošević radi kao savjetnik reprezentacije Crne Gore, poslije napuštanja klupe "đetića", koji će na Evropskom prvenstvu u Litvaniji igrati u grupi sa Makedonijom, Hrvatskom i Bosnom i Hercegovinom.

Pored njih, naravno, učestvuju i Slovenija, odnosno Srbija, aktuelni vicešampion Evrope.

"Kada pogledam da su se sve reprezentacije sa prostora bivše Jugoslavije plasirale na EP, neizbježno me dovodi do razmišljanja koliko je to bila jaka reprezentacija i koliko bi bila jaka da još postoji"
, rekao je popularni Dule za "Nezavisne novine".

Prema njegovim riječima, predstojeći šampionat Evrope u Litvaniji biće veoma kvalitetno takmičenje.

"Osvajanje titule je samo po sebi značajan trofej, ali ono je i kvalifikaciono takmičenje za Olimpijske igre. Finalisti će se direktno plasirati u London, a ekipe plasirane od trećeg do šestog mjesta će igrati kvalifikacioni turnir, tako da je i tu tom smislu velika dobit od ovog prvenstva".

Svjestan je da će evropske ekipe u Litvaniju povesti najbolje igrače.

"Odazvali su se NBA košarkaši, svi ozbiljno pristupaju. Sofisticirano gledano, razlike postoje, ali one nisu tolike da određuju direktne favorite i ekipe koje nemaju šanse. Te sitnice će napraviti ogromne razlike u rezultatima", naglasio je trofejni trener Partizana.



"SRBIJA ĆE NAPRAVITI REZULTAT"

Vujošević vjeruje da su ambicije Srbije na Eurobasketu opravdane.

"Velika je stvar što je Dušan Ivković ostao na kormilu ekipe. Srbi su napravili odličan rezultat ua Poljskoj, drugo mjesto koje nije bilo realno. Malo je falilo da se plasiraju i u finale u Turskoj. I sada ‘orlove’ očekuje dobar rezultat".

Vujošević smatra da nije korektno što je FIBA odlučila da na EP u Litvaniji igraju 24 reprezentacije, umesto prvobitno planiranih 16.

"Nje sportski da se po završetku takmičenja mijenjaju propozicije. Smisao sporta je da se svaki put kada neko takmičenje počne zna koje će posljedice donijeti određena pozicija. Sport je izmišljen da pošto nigdje na drugom mjestu pravda ne pobjeđuje makar u sportu pobijedi",
rekao je Vujošević.

Zvanično ga i dalje plaća moskovski CSKA i dok čeka da se ponovo uključi u borbu za klupske trofeje, prenosi svoje znanje na seminarima zbog čega se našao u Banjaluci.

"Zadovoljstvo mi je što sam u Banjaluci i nadam se da mi, treneri, možemo prenoseći svoje iskustvo da pomognemo razvoju trenera koji su pokazali lijepo interesovanje. Učešćima na seminarima smo se i mi razvijali. Košarka je živa materija i stalno mora da se izučava i čovjek kada prestane to da radi ne da ne napreduje, već nazaduje", istakao je Vujošević.

"OVO JE VRIJEME LOŠIH ĐAKA"

Za navijače Partizana je gotovo božanstvo, a od svih igrača crno-bijelih koje je trenirao je izuzetno poštovan.

"To sam radio bez obaveza da oni nešto meni daju. Roditeljski sam im pristupao i nisam od onih koji imaju potrebu da drže nekoga u šaci. Ja se ne razočaravam u tom smislu, jer ne očekujem ništa. Svaki od igrača ima svakodnevno dosta briga. Ono što mi je žao jeste što su menadžeri uzeli toliko primat u vaspitanju, ne u novcu. Oni su ti koji vaspitavaju igrače, najčešće dosta pogrešno. Ali, takvo je vrijeme. Ovo je vrijeme loših đaka", zaključio je Vujošević.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC