• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marković za MONDO: Španija je vrh!

Plejmejker "orlova" uvjeren da je prelaskom u Valensiju napravio novi korak naprijed u svojoj karijeri.

 Marković za MONDO: Španija je vrh!   Izvor: MONDO

Stefan Marković spada u red onih zahvalnih košarkaša, od kojih treneri i navijači uvijek znaju šta mogu da dobiju. Koji praktično ne znaju da podbace i razočaraju.

Nije "igrač poteza", često umije da baci "ciglu" van linije 6,75 metara, ali ima mnoge druge kvalitete, zbog kojih je postao "A" reprezentativac Srbije sa samo 18 godina i zbog kojih je i ovog ljeta bio tražen na evropskom tržištu.

Naredne sezone biće startni plejmejker Valensije, umjesto američkog Crnogorca Omara Kuka, kojeg, pak, očekuje transfer u neki od najvećih klubova na kontinentu.

Jedan od lidera ekipe Valensije, španski reprezentativac Viktor Klaver, već je Stefanu poželio dobrodošlicu preko Twitter-a.

"Brzo smo se dogovorili. Svi papiri su sređeni, ostalo je samo da prođem ljekarske preglede i potpišem ugovor sa Valensijom. Žele da budem njihov novi prvi 'plej', Kukov nasljednik, što je sigurno velika čast za mene", rekao je Marković (23 godine, 191 cm) za MONDO.

Poslije četiri sezone u Hemofarmu, prvi inostrani angažman, u slavnom Benetonu, potrajao je samo jednu godinu.

"Žao mi je što sam napustio Trevizo tako brzo, jer je atmosfera u klubu bila super, grad takođe. Uživao sam! Na drugoj strani, španska liga je vrhunsko takmičenje i ostvarenje sna za svakog košarkaša. Prelazim u veliki, superorganizovan klub i nastavljam da razvijam karijeru korak po korak".

Koliko si zadovoljan postignutim u Italiji?

"Početak sezone je bio katastrofa. Dovedeno je mnogo novih igrača, pa nam je trebalo vremena da se uigramo i vidimo ko šta može da uradi. Tako smo prvi deo prvenstva završili na trećem mestu od dna tabele, dok smo u drugom delu bili treći od vrha. Sa petog mjesta smo se plasirali u polufinale plej-ofa, a tamo nas je sačekala Sijena, koja je realno bolji tim".

"U Evrokupu smo imali samo jedan poraz do Fajnal fora, koji je održan u našoj dvorani. Žarko sam želeo da osvojim prvi trofej u seniorskoj konkurenciji, ali smo pomalo nesrećno izgubili polufinale od Kahasola i od svega je ostalo jedno veliko razočaranje", priseća se Marković.

Da Valensija nije kiksirala protiv Bilbaoa u četvrtfinalu plej-ofa, najesen bi vjerovatno debitovao u Evroligi. Hoće li ti smetati dalje iščekivanje?

"Evroliga mi je svakako sledeći cilj u karijeri i san koji još nisam proživeo. Sljedeća sezona će mi biti šesta uzastopna u Evrokupu, tako da sam već veteran tog takmičenja. Želim da se oprobam i u Evroligi, ali ne mogu time da se opterećujem. Nastaviću da čekam i radim, pa kada mi se ukaže prilika..."

Vreme do starta priprema za Evropsko prvenstvo u Litvaniji (4. jula), Stefan će sa devojkom provesti na odmoru na Tenerifama. Još ne zna kada će skoknuti do Valensije na potpisivanje i predstavljanje, ali će se Dušanu Ivkoviću staviti na raspolaganje lišen briga vezanih za klupski angažman.

"Kao i prethodnih godina, krećemo sa radom na vreme, da bismo se maksimalno pripremili. O samom EP ne bih puno pričao, pošto je njegov početak još daleko. Važno je da kvalitetno treniramo i da do prvih pripremnih utakmica probamo da izbjegnemo povrede".

Za dres reprezentacije uvijek se kaže da je "čast i obaveza". Radi njega se moraju podneti i određene žrtve...

(I. B. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC