• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KOŠARKA: Mlada reprezentacija BiH počela pripreme

Prvim treningom selekcije Radomira Kisića i zvanično su počele pripreme za prvenstvo Evrope (divizija B) koje će se održati u Sarajevu.

 KOŠARKA: Mlada reprezentacija BiH počela pripreme Izvor: MONDO

Na današnji prvi dan priprema selektoru Radomiru Kisiću odazvalo se svih 18 igrača na koje  računa.

Mladi Bh košarkaši u narednim danima treniraće dva puta dnevno, a kako se EP bude približavalo tako će se odigravati i pripremne utakmice. Prve dvije su već dogovorene a to su one protiv Portugala i Holandije. 

BiH je u grupi D gdje su još Island,Belgija, Bjelorusija i Izrael. Prvenstvo će se igrati u dvoranama na Ilidži, Skenderiji i na Mojmilu, te će svi timovi morati igrati u svakoj dvorani. Prva dva tima iz grupe idu dalje u takmičenje.
"Apsolutno smo zadovoljni odzivom. Eto nakon mnogo testiranja iskristalizovalo se 18 momaka i svi će oni ravnopravno konkurisati za prvih 12 na EP. Neće nam biti nimalo lako, ali ćemo se ponašati kao tim, maksimalno se zalagati, imati jedan profesionalan odnos prema reprezentativnom dresu. Ne vjerujem da ćemo kao domaćini imati jedan pritisak pošto se on na ovakvim šampionatima i ne osjeti baš previše. Mi moramo izgraditi jednu kvalitetnu ekipnu atmosferu, ne vjerujem da će ovdje doći do izražaja individualna kvaliteta jer osim Bulića, Galića, Lončara i još pojedinih niko od njih i nema neku zapaženu minutažu. Upravo zbog toga, timski i ekipno mi moramo biti na nivou. Na tome ćemo najviše i raditi", rekao je selektor U-20 BiH Radomir Kisić. (MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC