• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Očekujete da nađem 1,5 miliona nakon svega?! Haos u Zadru: Da sam privatnik, ni cent ne bih dao u klub - rezaćemo sve!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Ove godine su jedini pobijedili Zvezdu u ABA ligi, ali sada su u ogromnim problemima.

 KK Zadar dugovi i finansijski problemi Izvor: YouTube/KK Zadar TV

KK Zadar prolazi kroz velike finansijske probleme, najbolji igrač tima i trenutni MVP ABA lige Luka Božić podnio je zahtjev za raskid ugovora, a o teškoj situaciji oglasio se direktor kluba David Gunjević.

"Igračima se ušlo u treću platu kašnjenja, radnoj zajednici kasni dva mjeseca. Zahvaljujem treneru Danijelu Jusupu na fenomenalnim igrama iznad svih naših očekivanja (Zadar je šesti na tabeli u trenutku najvećih problema, prim. novin). Zna se i zašto je on došao za trenera, jer ima svoj know-how u ovakvim situacijama besparice i pravo je čudo što smo se u ovoj situaciji našli već sada, a ne u 11. mjesecu. Dobili smo uvjeravanja igrača da u narednih 15 dana neće biti vanrednih situacija, ostaćemo okupljeni do utakmice Krešinog kupa, a nakon toga ćemo vidjeti", rekao je Gunjević na konferenciji za novinare.

Direktor Zadra govorio je i o mjesečnim troškovima kluba: "Mjesečni izdaci za prvi tim su oko 50 hiljada evra bruto, za radnu zajednicu u kojoj je 16 zaposlenika, uključujući i mene, oko 30 hiljada evra. Radi se na privlačenju sponzora, strateškim sponzorstvima, zahvaljujući njima u klub je u decembru ušlo 100.000 evra i isplaćena je jedna plata. Ali sponzori se ne žele vezati uz negativne priče, ludilo koje povremeno vlada oko kluba i ja iskreno mogu reći, da sam privatnik ni cent ne bih dao u klub. Ljudi koji ulažu u klub su entuzijasti i još jednom im hvala na tome. Klub ne funkcioniše zbog politike nego isključivo zbog sponzora. Ne znam što se očekuje od mene, da pronađem 1,5 miliona evra nakon što smo ostali bez milion evra koje smo trebali dobiti od vlasnika u zadnjih godinu dana. Nakon Kupa će biti drugačije, ja sam odgovorna osoba ako klub ode u stečaj, nije kazneno odgovoran ni Nadzorni odbor niti bilo ko drugi. Rezaće se sve, i Jazine, i grianje, struja, ugovori s igračima, sve", poručio je on.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC