• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DESET MINUTA PRIJE UTAKMICE REKLI NAM DA MORAMO DA IGRAMO! Mijatović: Ovo je istina o dešavanjima na meču!

Autor Dragan Šutvić

Trener Borca Dejan Mijatović detaljno je govorio o meču ABA lige koji je izazvao ogromnu pažnju.

 trener borca iz čačka nakon poraza od partizana Izvor: MN PRESS

Dejan "Džoli" Mijatović, trener KK Borac Čačak, osvrnuo se poslije ubjedljivog poraza od Partizana na tešku situaciju u ekipi sa povredama, u kojoj su i igrači omladinskog pogona bili prekomandovani u tim za meč protiv Cibone. I umalo su pobijedili iako ih je bilo sedam u timu.

Njegova ekipa odigrala je u potpuno skraćenom "rosteru" taj meč, a Mijatović je ispred kluba iznio "presjek stanja" i stav Čačana na konferenciji za novinare u hali "Pionir".

"Izuzetno cijenim komesara ABA lige Miliju Vojinovića. Poslije dugo vremena dobili smo komesara koji izuzetno razumije važne stvari, ima ispravne stavove u vezi sa razvojem mladih igrača. Ne vjerujem da rukovodstvo ABA lige i on imaju nešto protiv Borca", rekao je on, odgovarajući na pitanje da li je cilj da se Srbija spriječi da ima pet timova u ABA ligi sljedeće sezone.

"Nisu srpski klubovi krivi, ne radi sa samo o nama, već i o Zlatiboru, Vojvodini, finansijskim stabilnim klubovima i nisu oni krivi što će biti u šansi da se plasiraju u ABA 1. Sa druge strane, vidimo šta se dešava u Zadru, Ciboni, gdje su teške finansijske situacije. To su nerealne stvari. Čačak je veliki grad košarke koji je mnogo toga dao za 70 godina i u košarkašima, trenerima, funkcionerima. Sada su juniori, kadeti i pioniri vicešampioni Srbije. Sa aspekta mladih igrača učestvujemo u podizanju reprezentacije, Zvezde, Partizana... Žao mi je što nije prihvaćeno sve što je urađeno validno i pravno. Četiri državne institucije, svi pregledi, sve dostavljeno na vrijeme, ali brutalno smo odbijeni".

Sudeći prema Mijatovićevim riječima, u Borcu žele da ponovo odigraju protiv Cibone. 

"Samo želimo da nam se da šansa da je dobijemo i da igramo sa timom koji nam je dostupan. Mladi Ćurčić je imao trening sa Čačkom 94 i pozvali smo ga direktno na utakmicu. U 10 minuta prije početka utakmice saopšteno nam je da moramo da igramo i da se ne kvalifikuju pravila Evrolige od osam igrača, već pravila FIBA da mora da se izađe sa pet i zato smo morali da izađemo da ne bismo izgubili bod. To vam je istina oko dešavanja na toj utakmici", dodao je Mijatović.

Borac pred odlazak na Kup Radivoja Koraća zauzima pretposljednje mjesto na tabeli ABA lige, sa skorom 4-15.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC