• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bobanu poklonilo 800.000 dolara, a 84 miliona bacili: Najluđa NBA franšiza ne zna šta radi - plaćaju i tuđe igrače!

Autor Dragan Šutvić

Ekipi iz Zapadne konferencije ne ide baš najbolje ove sezone na takmičarskom planu, a po svemu sudeći ne ide im ni na poslovnoj strani košarke.

 hjuston loše posluje Izvor: Profimedia

Hjuston Roketsi imaju tešku sezonu do sada, plej-of nije ni blizu, a mnogi im ne predviđaju ni dobar nastavak sezone. Ekipa Bobana Marjanovića - koji je počašćen sa 800.000 dolara - trenutno je posljednjeplasirana ekipa Zapadne konferencije sa skorom od 13 pobjeda i 44 poraza. Uz loše sportske rezultate dolaze i loše poslovanje što nam govori podatak da su potrošili ukupno 84 miliona dolara na igrače koji nisu ni u rosteru za ovu sezonu.

Neslavnu listu igrača koji koštaju, a ne pomažu timu, predvodi nekadašnji 1. pik sa NBA drafta 2010.godine Džon Vol sa velikih 47,5 miliona američkih novčanica, za njim slijede Derik Fejvors i Deni Grin sa po 10 miliona dolara, Džastin Holidej sa 6 miliona, Mauris Harkles sa 4,5 miliona, Taj Džerom sa 4 miliona i Teo Maledon sa "skromnih" 2 miliona.

NBA zvijezda Džon Vol je nakon trejda iz Hjustona završio u Los Anđeles Klipersima gdje će željeti da stvori kontinuitet dobrih igara u ekipi koja pretenduje na NBA prsten zajedno sa Kavajem Lenardom i Polom Džordžom kao udarnim iglama ekipe. Fejvors karijeru nastavlja u Oklahoma Siti Tanderima, gdje je igrač od zadatka u ekipi koja još uvijek ima realne šanse za plej-of, a Grin je nakon trejda završio u ekipi Klivlend Kavalirsa gdje će svojim iskustvom pokušati da pomogne borbi za plej-of istoka.

Holidej će sezonu nastaviti u Dalas Maveriksima, ekipi Luke Dončića i od skoro Kajrija Irvinga, koji su od njegovog dolaska upisali dvije pobjede i dva poraza, Harkles je trenutno van forme zbog čestih povreda, tako da je njegova budućnost u Roketsima takođe neizvjesna.

Što se tiče Džeroma, svoj put ka NBA prstenu traži u ekipi Golden Stejt Voriorsa, gdje ima 7,2 poena u prosjeku i solidnih 17,2 minuta na parketu, dok Maledon ove sezone bilježi 5,6 poena za 16,1 minut po utakmici.

Hjuston će ove finansijske probleme bez sumnje lako sanirati, jer novca u NBA uvijek ima, ali rezultatska kriza ukazuje na neplansko dovođenje i trejdovanje igrača iz ekipe u ekipu. Možda bi popularne "Rakete" trebalo da počnu sa pripremama za sljedeću sezonu jer je ova po svemu sudeći za njih završena.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC