• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iz Hrvatske stigao u NBA, pa počeo da pljačka - nestalo 4.000.000 dolara!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Košarkaš koji je u sezoni 2008/09 igrao za Cibonu jedan je od dvojice bivših igrača koje čeka zatvor.

 Bivši košarkaš Cibone Alan Anderson ide u zatvor zbog prevare Izvor: MN PRESS

Nekadašnji američki košarkaš Alan Anderson (40) osuđen je na dve godine zatvora zbog finansijskih malverzacija, odnosno višemilionske prevare sa zdravstvenim osiguranjem. Bivši igrač Cibone, sa kojom je nastupao u ABA ligi i Evroligi, uhapšen je 2021. godine zajedno sa još 17 igrača koji su svojevremeno nastupali u NBA.

Oni su između 2017. i 2020. godine izvlačili novac iz fonda namijenjenog za sadašnje i bivše NBA igrače, uglavnom prikazujući lažne račune za troškove liječenja i stomatoloških usluga. Pretpostavlja se da je fond "opljačkan" za čak 3,9 miliona dolara u tom periodu, a pored Andersona zatvorsku kaznu u trajanju od 30 mjeseci odslužiće i nekadašnji košarkaš Kejon Duling. 

On je svojevremeno čak 13 sezona proveo u NBA, dok je Anderson ljubiteljima košarke u regionu mnogo poznatiji po partijama koje je u kratkom periodu pružao u Hrvatskoj. Alan je profesionalnu karijeru počeo u Šarlotu, ali se nakon kratkog lutanja našao u Zagrebu gdje je postao ljubitelj navijača. Imao je neke impresivne partije u sezoni koju je Cibona završila duplom krunom i nastupom u Top16 fazi Evrolige, pa su i Amerikanca primijetili bogatiji klubovi. Ovako je svojevremeno igrao u ABA ligi:

Redali su se Makabi i Barselona, pa kasnije Toronto, Bruklin, Vašington i na kraju Klipersi. Anderson, koji je igrao na pozicijama dva i tri, se o košarke oprostio 2018. godine u razvojnom timu Orlanda. Samo nekoliko godina kasnije čeka ga zatvor.

ij

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC