• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ne igra u NBA, a pobijedio je na Ol-star! On je najbolja priča vikenda - ima 188 centimetra i oduvao je zakucavanjima!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Američki košarkaš koji se silovito trudi da uđe u NBA ligu dobio priliku da zasija na Ol-staru i iskoristio je.

 Mek Meklang pobijedio u Ol-star zakucavanjima Izvor: Profimedia

Tokom ovog vikenda ne igraju se utakmice u NBA ligi jer je pažnja čitavog svijeta usmjerena ka tradicionalnom Ol-star vikendu na kojem najbolji igrači lige pokazuju svoje umijeće. Iako ne igra u najjačoj košarkaškoj ligi, Mek Meklang (24) uspio je da osvoji trofej u jednom od takmičenju koje se održalo u noći između subote i nedjelje. Košarkaš koji je nedavno potpisao dvosmjerni ugovor sa Filadelfijom najbolje je zakucavao na Ol-staru!

Njegova zakucavanja, po mišljenju mnogih, bila su jedina svijetla tačka ovogodišnjeg takmičenja. Iako je široj javnosti nepoznat jer je do prije samo nekoliko dana igrao Razvojnu ligu, Meklang je oduševio umijećem, ali i kreativnošću. Dečko sa samo dvije NBA utakmice u karijeri - po jednom za Bulse i Lejkerse - potpuno je oduvao sudijski žiri.

Od 20 ocjena koje su mu dodijeljene na ovom takmičenju čak njih 19 bile su maksimalne. Tako je Meklang takmičenje završio sa 199,8 poena od maksimalnih 200 i sasvim zasluženo odnio kući trofej. Posebno zanimljivo bilo je njegovo zakucavanje u kojem je preskočio dva čovjeka, loptu naslonio za tablu, a zatim zakucao! Pored toga, publici je ponudio i jedan spektakularan okret od 540 stepeni, pa je opšti utisak da konkurencija nikako nije mogla da mu parira. Pogledajte detalje sa takmičenja:

Pobedio je anonimni Mek Meklang.
Izvor: Youtube/NBA

Na takmičenju u šutiranju trojki pobijedio je Demijan Lilard iz Portlanda, ispred tandema Indijane Badi Hil - Tajris Halibarton. Lilard je u obje runde imao po 26 poena, a rekord večeri postavio je Halibarton koji je u prvoj seriji brojao do 31. Ipak, u drugoj je potpuno podbacio i dvojici kolega dopustio da ga prestignu iako je bio favorit za titulu u tim trenucima.

U noći između subote i nedjelje održano je i takmičenje u vještinama, a najbolji je bio tim Jute. Trio Džordan Klarkson, Voker Kesler i Kolin Sekston "zasvirao je džez" na domaćem terenu u Solt Lejk sitiju, a nisu mogli da im pariraju ni trojica braće Adetokunbo koji su činili jednu od ekipa na ovom takmičenju.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC