• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VAŠINGTON: Veseli, jednoglasno!

Vizardsi tvrde da su na draftu odabrali igrača kojeg su željeli svo vrijeme. Veseli uzvratio izjavom da je "srećan što je tu".

 VAŠINGTON: Veseli, jednoglasno! Izvor: MONDO

Skauti Vašingtona gledali su Jana Veselija otkako je prešao u Partizan iz Slovana i zato su generalni menadžer Erni Granfeld i trener Flip Sonders vrlo dobro znali koga biraju.

"Jan je bio jednoglasan izbor čitavog sportskog menadžmenta", rekao je vlasnik franšize Ted Lionsis.

Vizardsi su na posljednja dva drafta uzeli čak šestoricu igrača. Na sve njih se računa na putu preobražaja iz "luzera" u plej-of sastav.

"Cilj nam je bio da okupimo grupu mladih igrača, koji će zajedno da odrastu i promijene kulturu tima", dodao je Lionsis.

Erni Granfeld izjavio je da bi "letećeg Čeha" sigurno draftovao prošle godine, da su bila ispunjena dva uslova - da se Veseli prijavio za draft i da Vašington na lutriji nije stekao pravo prvog izbora, sa kojim nije mogao da propusti plejmejkera Kentakija Džona Vola.

"Želio sam da ostanem (u Partizanu) još godinu dana, da dobijem još važniju ulogu i da odrastem kao čovjek i košarkaš", objasnio je Veseli.

Trener Sonders za Veselija je rekao da ima "energiju, agresivnost i jaku ličnost".

"Ima bolje predispozicije za NBA košarku, nego za onu koja se igra u Evropi. Ovdje ima mnogo više prilika da se trči, ne igra se toliko zonska odbrana. Moći će da radi ono što je nama potrebno".

Sonders je dodao da će Vizardsi sa Veselim, Blečom i Mekgijem imati jednu od "najdužih" unutrašnjih linija u ligi.

"Mlad smo tim i imamo puno vremena za kvalitetan trening. Nadao sam se da će me Vašington uzeti i ovdje sam da bih pomogao timu da postane bolji", rekao je Veseli.

Ponovio je da mu je omiljeni igrač Dirk Novicki i da najviše pažnje na individualnom planu želi da posveti vježbanju slobodnih bacanja.

Zbog "lokauta", koji 99,9 odsto stupa na snagu 1. jula, neće imati priliku da počne sa adaptacijom na tamošnji način igre kroz mečeve Ljetne lige.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC