• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EP: Italijani u Litvaniji sa najjačim timom

"Azuri" poslije višegodišnje stagnacije vraćaju se na evropsku scenu sa velikim ambicijama. Ovog ljeta u Litvaniji predvodiće ih Barnjani, Galinari i Belineli.

 EP: Italijani u Litvaniji sa najjačim timom Izvor: MONDO

Reprezentacija Italije igraće u najjačem sastavu na predstojećem Evropskom šampionatu u Litvaniji.

Selektoru Italije Simoneu Pjaniđaniju učešće na Eurobasketu potvrdila su i trojica igrača iz NBA lige - Andrea Barnjani iz Toronta, Marko Belineli, igrač Nju Orlenasa, i Danilo Galinari, član Denvera, kome će to biti debi za seniorski tim, pa će "azuri" poslije višegodišnje stagnacije, ponovo biti u trci za dobar plasman na prvenstvu Starog kontinenta.

Na spisku Pjaniđanija nalazi se još 15 igrača, koji listom nastupaju za domaće klubove: Marko Karareto (Montepaski), Danijele Kavaljero (Montegranaro), Andrea Ćinćarini (Montegranaro), Andrea Krosariol (Lotomatika), Marko Kuzin (Skavolini), Luiđi Datome (Lotomatika), Jakopo Đaketi (Lotomatika), Anđelo Đilji (Lotomatika), Danijel Haket (Skavolini), Antonio Maestranci (Montegranaro), Stefano Manćineli (Armani Džins), Marko Mordente (Armani Džins), Đuzepe Poeta (Virtus Bolonja), Andrea Renci (Verona) i Luka Vitali (Lotomatika).

Selektor Italije, koji je zakazao okupljanje ekipe 18. jula u Riminiju, očekuje da će osim NBA igrača veliki doprinos reprezentaciji dati i košarkaši koji su tokom nedavno završene sezone u Italiji vodili glavnu riječ u svojim klubovima.

Antonio Maestranci, koji je nastupao i na Univerzitetu Sjeverni Ilinois prije dolaska u Evropu, bio je udarna igla Montegranara. Danijel Haket, koji takođe ima iskustvo sa američkog koledža gdje je igrao za Univerzitet Južna Kalifornija, predvodio je Skavolini, prosječno bilježivši 14 poena po meču.

Italijani su nacija koja je osvojila najviše medalja na Evropskim šampionatima - dva zlata, četiri srebra i četiri bronze. Oni nisu uspjeli da se kvalifikuju na posljednji Eurobasket u Poljskoj 2009, prvi put poslije 1961. godine.

Selekcija Italije, koja je posljednji put šampion Evrope bila 1999. godine, na EP u Litvaniji igraće u grupi B sa Srbijom, Letonijom, Francuskom, Njemačkom i Izraelom.

Duel Italije i Srbije u prvom kolu otvoriće prvenstvo u Litvaniji, 31. avgusta.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC