• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Dogovora nema, "lokaut" na vratima

NBA i sindikat igrača nisu se dogovorili oko novog kolektivnog ugovora, pa je najvjerovatnije epilog kasniji početak sezone 2011/12. Ko će u Evropu?

 NBA: Dogovora nema, "lokaut" na vratima Izvor: MONDO

Sastanak je trajao tri sata, ali, kako je saopšteno, dve strane suštinski nisu približile svoje stavove, pa je izvjesno da će se drugi put u poslednjih 12 godina dogoditi generalni štrajk igrača, odnosno da preduzeće NBA neće raditi.

"Pokušali smo da izbjegnemo 'lokaut', ali na našu žalost nismo uspjeli", rekao je predstavnik sindikata igrača Met Boner.

Sindikat i predstavnici NBA liga spore se oko ugovora o radu i ograničenju ukupne visine novca koju jedan klub može da potroši na godišnje plate igrača (seleri kep). Igrači su ponudili da tokom perioda od pet godina smanje svoje zarade za ukupnu sumu od 500 miliona dolara, što je NBA liga odbila.

Predstavnici lige zalažu se da ograničenje za plate na godišnjem nivou u svakom klubu iznosi 62 miliona dolara, što su igrači odbili.

Posljednji put do "lokauta" došlo je u sezoni 1998/1999, kada je sezona počela nekoliko mjeseci kasnije i odigran je manji broj utakmice nego što je uobičajeno. Tada je veliki broj NBA igrača tokom jeseni i zime pronašao kratkoročni angažman u Evropi, što bi moglo da se dogodi i naredne sezone.

Podsjetimo, tadašnji košarkaš Šarlot Hornetsa Vlade Divac odigrao je dve utakmice za Crvenu zvezdu u Evroligi, prije nego što je potpisao za Sakramento Kingse kao slobodan agent pred nastavak "okrnjene" sezone.

(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC