• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SP (U-19): Cvetković promašio Amere

Najbolji igrač "orlića" imao šut za pobjedu protiv aktuelnih svjetskih prvaka SAD, ali lopta nije htjela u obruč.

 SP (U-19): Cvetković promašio Amere Izvor: MONDO

Reprezentacija Srbije do 19 godina poražena je od Sjedinjenih Američkih Država 78:80 (17:21,14:17, 22:19, 25:23) u drugom kolu Grupe D na Svjetskom prvenstvu u Letoniji.

"Orlići" su izgubili u neizvjesnoj završnici.

Uprkos odličnoj igri, pogotovo u drugom poluvremenu, izabranici Dejana Mijatovića nisu uspjeli da pobijede zvanične svjetske prvake.

Posljednji period meča bio je u znaku reprezentacije Srbije. Luka Mitrović i Aleksandar Cvetković postigli su zajedno 21 poen, ali ipak nedovoljno za veliku pobjedu. Tri minuta prije kraja meča Srbija je imala prednost 75:71, ali su izgubljene lopte u finišu skupo koštale naše nade.

Amerikanci su uspjeli da ponovo da preokrenu rezultata i povedu 80:78. Šut za pobedu imao je Cvetković, ali četiri sekunde prije kraja nije pogodio za tri poena.

"Odigrali smo sjajnu utakmicu, ali smo ipak ostali bez bodova. U nekim segmentima smo nadigrali Amerikance, koji su imali čak 13 skokova više, od kojih su nam oni ofanzivni zadavali dosta problema. Uspjeli smo da ih nateramo da prihvate naš stil igre, onemogućili im kontranapade, što nam je pomoglo da preokrenemo rezultat. Imali smo skoro dobijenu utakmicu, ali nekoliko promašaja i izgubljenih lopti u posljednjem minutu koštalo nas je velike pobjede. Moramo što prije da zaboravimo ovaj poraz i da u duelu protiv Egipta ostvarimo trijumf koji će nam omogućiti da u drugu fazu prenesemo dva boda", rekao je selektor Srbije.

Srpska selekcija u subotu, u 3. kolu, igra protiv Egipta.

SRBIJA: Cvetković 20, Vujošević 8, Lambić 11, Krstić 2, Bogdanović, Mitrović 9, Gujaničič 16, Silađi 3, Bešović 4, Drenovac 3, Igrutinović 2, Dangubić.

SAD: Džekson 19, Karson, Epling 4, Braun, Hardavej 11, Lemb 8, Maršal, Mek Dermont 4, Bel 4, Mičel 11, Leonard 6, Jang 13.

(MONDO - foto: www.kss.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC