• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SP (U-19): Srbija u četvrtfinalu

Izabranici Dejana Mijatovića u odlučujućem meču za plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva pobijedili Kanadu - 94:73.

 SP (U-19): Srbija u četvrtfinalu Izvor: MONDO

"Orlići" idu dalje!

Srbija je među osam najboljih selekcija na Svjetskom prvenstvu u Letoniji za igrače do 19 godina. Izabranici Dejana Mijatović pobijedili su Kanadu - 94:73 (23:14, 24:12, 25:20, 22:27) u odlučujućem meču u borbi za četvrtfinale.

Srbija je u Grupi F zauzela četvrto mjesto sa istim skorom kao i drugoplasirana Hrvatska i trećeplasirana Litvanija (4:2). Protivnik "orlićima" biće pobjednik Grupe E, Australija, koja je u posljednjem kolu bila ubjedljiva protiv Poljske (72:52). Utakmice četvrtfinala igraju se u petak u Rigi.

U duelu sa Kanadom sve je bilo rješeno već poslije prvog poluvremena kada su naši reprezentativci stekli veliku prednost - 47:26. Nije bilo opuštanja ni u drugom dijelu meča, osim u posljednjoj četvrtini koja su jedino dobili Kanađani. Na kraju je, kao i poslije 20 minuta igre, ostalo plus 21.

Samo se Nemanja Krstić nije upisao u strijelce u srpskoj reprezenatciji, a svi su dobili šansu. Kao i protiv Hrvata najefikasniji je bio kapiten Đorđe Drenovac sa 14 poena, dok su po 13 postigli Bogdan Bogdanović i Marko Gujaničić. Njih dvojica su imali i po sedam uhvaćenih lopti. Aleksandar Cetković, naš najbolji igrač i poenter na šampionatu, utakmicu je zvaršio sa osam koševa i šest asistencija, od ukupno 21. koliko je Srbija zabilježila protiv Kanade koja je na cijeloj utakmici imala samo sedam.

Bolji smo bili i u skoku (34/26), a odlično je funkcionisao i šut za tri poena (8/14).

Kod Kanađana najbolji je bio Džunior Lomomba sa 14 poena.

SRBIJA: Cvetković 8, Vujošević 9, Lambić 11, Krstić, Bogdanović 13, Mitrović 10, Gujaničić 13, Silađi 10, Bešović 2, Drenovac 14, Igrutinović 2, Dangubić 2.

KANADA: Pangos 9, Klark 2, Bular 11, Letkeman 6, Lomomba 14, Hanlan 4, Pjer 9, Skrab 10, Vebster-Kan, Šavir 8, Bonsi, Janković.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC