• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA BI BILA OPASNA U TOP 8 EVROLIGE! Barcokas otvorio dušu u Pioniru, dobio i aplauze: Kampaco? Pitajte Duška!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Jorgos Barcokas pričao je sa novinarima poslije poraza od Zvezde.

 Jorgos Barcokas pričao je sa novinarima poslije poraza od Zvezde Izvor: Mondo/Nikola Nalović

Crvena zvezda Meridianbet ostvarila je veliku pobjedu, srušila je Olimpijakos pred svojim navijačima (87:79). Po završetku susreta Jorgos Barcokas na konferenciji za medije razgovarao je sa medijima i otvorio je dušu. Dobio je na kraju aplauz i pohvale zbog vremena koje je izdvojio za odgovore, posebno pošto je njegov tim poražen u Pioniru.

Prvo je pohvalio crveno-bijele.

"Čestitam Zvezdi na motivaciji, fizikalijama, energiji, pokušavao sam da ubijedim moje igrače da svi imaju motiv više da igraju protiv nas, iako Zvezda nema šanse za plej-of. Niko ništa ne poklanja nama, moramo da krvarimo da bismo dobili meč. Mnogo igrača bilo je van utakmice, dosta njih bilo je van meča, nisu osjećali meč, šta treba da rade, da ispune svoju ulogu. Imamo još jednu šansu da završimo sezonu, treba da dobijemo Baskoniju za vrh tabele. To bi bilo velika stvar za nas, moramo da igramo mnogo bolje nego sad. Ovaj meč će nam pomoći da budemo na pravom putu, da shvatimo šta je važno u košarci i šta treba da radimo kao tim da završimo sezonu na što boljem meču. Želim Zvezdi sreću u ABA ligi", rekao je Barcokas i pohvalio i atmosferu istakavši da je bila "fantastična, lijepa i puna poštovanja i za njegov tim."

Uslijedilo je pitanje oko njegove izjave da je dio ekipe bio "van meča", pokušao je da objasni na šta je mislio.

"Zašto? Pobjeđujemo, imamo dobar skor na tabeli, dobili smo 10 mečeva u gostima, imali smo i neke povrede, potreban je povratak u pobjedničku formu. Ne mogu da prihvatim riječ umor, kao da si umoran od pobjeda, možda je poraz ponekad dobar da bi se vratio. Nije nam dosadno da pobjeđujemo, samo da ponekad poraz kao što je ovaj pomaže da ubijedi igrače šta je bitno u košarci, skok, faul, koš, imamo velike ambicije. Ide nam dobro, prvi smo, moramo da spustimo noseve dole i da nastavimo da igramo."

Srpski tim dva puta ove sezone rušio je Olimpijakos, prvo u Pireju, pa onda i u Pioniru. U prvom susretu nije igrao Fakundo Kampaco.

"Da budem iskren u tom prvom meču koji smo izgubili u Pireju, Zvezda je igrala odlično bez Kampaca, morate Duška da pitate šta misli o tome. Imaju sjajan sastav, mnogo dobrih igrača, Evroliga je baš teška, zato je ovako takmičarski, Armani, Zvezda, dva jaka i talentovana tima koji ne idu dalje. Ponekad detalji odlučuju, povrede, hemija je uvijek osjetljiva, treba vremena da se shvati šta je potrebno za pobjede."

Ponovo je Jorgos upitan za greške svojih izabranika i šta mora da se uradi drugačije.

"Zavisi od svakog individualca, ako imate osobu koja sjajno skače, onda mora da hvata te lopte, ako imate dobrog defanzivca, mora dobro da igra odbranu. Imali smo mnogo izgubljenih lopti, devet u trećoj dionici, izgubili smo taj momenat, izgubili smo samopouzdanje, Zvezda ga je dobila. Kada anlizirate jedan meč, ima tu mnogo stvari koje možete da tražite od igrača. Nismo bili spremni da kao tim uradimo ono što nas je dovelo dovde, kretanje lopte, asistencije, vidio sam mnogo opcija za dodavanje, koje se nije dogodilo. Ako to nismo sada uradili, znači da nismo imali koncentraciju da igramo meč kako treba."

Uvjeren je da bi Zvezda bila opasna da je ušla među osam najboljih u Evroligi.

"Da je prošla, sigurno bi bila konkurentna i pretendent za uspjeh. Ipak, moramo da kažemo onako kako jeste. Nekoliko puta u sezoni dogodilo se da posljednji tim na tabeli dobije favorita. Morate da igrate cijele godine, da zaboravite poraze i da idete dalje. Vidim mnogo timova koji treba da igraju u plej-ofu. Prvi put u istoriji se šest-sedam timova bori za tu osmu poziciju, prava borba. Teško je stvarno, samo osam ide dalje, treba još više timova da ide u doigravanje", zaključio je Barcokas.

Prije nego što je ustao, želio je da kaže još jednu stvar. "Zanimljivo je kako u Srbiji u Pioniru imamo toliko ljudi na konferenciji za medije i koliko su zainteresovani za košarku. Poštujem to mnogo."

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC