• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlići": Idemo po zlato!

Mladi košarkaši Srbije, zajedno sa selektorom Mijatovićem, vjeruju da mogu do pobjede u finalu. Protiv Argentine presudna bila vjera u uspjeh.

 "Orlići": Idemo po zlato! Izvor: MONDO

Poslije pobjede nad Argentinom (76:71) Srbija će igrati u finalu Svjetskog prvenstva u Letoniji. Nije bilo lako protiv "gaučosa". Naprotiv! Velika borba vodila se tokom svih 40 minuta... Selektor Dejan Mijatović smatra da su njegovi izabranici vjerovali u pobjedu i da se nijednog trenutku nisu predavali:

"Vjera u sopstvene moći je bila presudna. Nije sve išlo lako u duelu sa odličnom selekcijom Argentine. Međutim, znamo koliko vrijedimo i kakve igrače imamo, a naš kvalitet i karakter moraju da dođu do izražaja", rekao je selektor MiIjatović.

Posljednji rival je Litvanija, koja je ubjedljivim pobjedama stigla do finala.

"Nije bitno koja je košarkaška sila je ispred nas, već koju svetinju branimo. Mi u Letoniji branim čast srpske košarke. Tako su razmišljale mnoge trofejne generacije prije nas, tako razmišljamo i mi. Litvavanci jesu najjači tim na šampionatu, ali ako žele da to potvrde i osvoje zlato moraće da nas pobijede. Učinićemo sve da im pokvarimo planove", poručio je selektor Srbije.

Bogdan Bogdanović je proradio u pravom momentu.

"Ovo je veliko iskustvo. Odigrali smo strašnu utakmicu. Od samog početka imali smo pravi pristup. Drago mi je da sam pomogao drugovima i da sam se konačno vratio u pravi ritam. Litvnci su nam stari dužnici i vjerujem da je došao trenutak za veliki revaš. Potrošili smo dosta energije protiv Argentine, ali ostalo je snage da odigramo najbolje i damo sve od sebe u finalnom meču".

Bogdanoviću uz rame stajao je klupski drug iz Partizana Nemanja Bešović. Srpski centar pružio je najbolju partiju na prvenstvu

"Presudila je naša ogromna želja da se plasiramo u finale i borimo se za zlatnu medalju. Odigrali smo sjano u odbrani, pametno u napadu. Presrećan sam, kao i svi moji drugovi".

I Nikola Silađi vjeruje da Srbija ima šansu protiv Litvanije.

"Igraćemo bez ikakvog opterećenja. Postigli smo veliki uspjeh. Izgubili smo od Litvanije u grupnoj fazi šampionata, znamo gdje smo griješili i vjerujem da možemo do zlata".

Meč sa Litvanijom igra se u Rigi od 20,15 sati.

(MONDO, www.kss.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC