• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlovi" bez Savanovića otišli u Rotenburg

Krilni centar Srbije ostao u Beogradu na dodatnom pregledu srca. U utorak, vjerovatno, stiže u Njemačku.

 "Orlovi" bez Savanovića otišli u Rotenburg  Izvor: MONDO

Reprezentacija Srbije otputovala je na bazične pripreme u Rotenburg gdje će trenirati "punom parom", bez slobodnog dana.

Selektor Dušan Ivković na put nije poveo kompletan tim - u Beogradu je zbog ljekarskog pregleda ostao Duško Savanović.

On bi trebalo da obavi dodatne kontrole srca, pa da se priključi srpskoj reprezentaciji u naredna dva dana u njemačkoj vazdušnoj banji.

"Dušku su se vidjele na testiranju neke funkcionalne prolazne smetnje u srčanom radu. To se dešava, a naša obaveza je da isključimo sve do kraja. Dijagnostika će u ponedjeljak biti završena. Očekujem da će sve biti u redu i on će se nama u Rotenburgu priključiti u utorak", rekao je ljekar srpske reprezentacije Dragan Radovanović, prenosi kosarka.rs.

Ljekar nacionalnog tima Srbije saopštio je da oporavak Nemanje Bjelice i Novice Veličkovića, koji imaju problema sa šakom, odnosno koljenom, teče po planu.

"Bjelica je operisan i ta mala kost šake sporo zarasta. Moramo da sačekamo kompletan oporavak, a on je spor. On radi kompletan trening kondicije, samo ne koristi loptu jer mu ruka miruje. Kada se bude uključio u kompletan trenažni proces vidjećemo kako dalje. Novica je imao povredu koljena lijeve noge i butnog mišića. On je van treninga tri mjeseca i postoje posljedice netreniranja koje su se odrazile na snagu i kondiciju. Moramo da ga postepeno uvedemo u program kako ne bi naglim opterećenjem 'pokvario' koljeno. U posebnom je kondicionom režimu. Prve nedjelje će imati adaptaciju, a druge nedjelje će trenirati punim kapacitetom", detaljno je objasnio ljekar.

Ekipa Dušana Ivkovića, kojoj se priključio kapiten Nenad Krstić, odradiće trening odmah po dolasku u Njemačku. Radiće se dvije nedjelje u mikrociklusima - tri dana rada, pa slobodno prije podne, ali ovog puta bez cjelodnevnog odmora.

"Ovo je mlad tim koji ima prostora da unaprijedi svoju igru“, rekao je selektor Srbije, koji je timu poslije otkaza i povreda naknadno priključio Mileta Ilića.

Ekipa će u Njemačkoj boraviti do 23. jula.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC