• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Objavljen organizator narednog Svjetskog prvenstva: Zemlja bez ikakve tradicije, ali FIBA ima objašnjenje!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Kažu da će to biti jedinstveno iskustvo, prije svega za navijače.

 svjetsko prvenstvo 2027 u Kataru Izvor: MN PRESS

Katar je dobio domaćinstvo još jednog svetskog prvenstva, ovoga puta u košarci! Nakon Kine 2019. godine, pa i predstojećeg Mundobasketa u Indoneziji, Japanu i na Filipinima naredni Mundobasket 2027. godine biće održan u Kataru- To znači da će tri prvenstva svijeta zaredom biti odigrana u Aziji.

Svi mečevi će biti igrani u Dohi, a u zvaničnom saopštenju FIBA navodi se da je Katar impresionirao zvaničnike ove organizacije svojom ponudom. 

"Kada se donosila ova odluka Centralni bord FIBA bio je impresioniran ponudom i pogotovo elementima geografske prirode, jedinstvenom fleksibilnošću rasporeda turnirskih hala kako bi što bolje služile navijačima", navodi se u saopštenju FIBA, a ističe se da će to što će svih 32 tima biti na jednom mjestu biti jedinstvena prilika za navijače:

"To što će sva 32 tima koja učestvuju na FIBA Svjetskom prvenstvu 2027. godine biti u istom gradu će pedstavljati jedistvenu priliku navijačima da osjete Svjetsko prvenstvo tako što će biti na više mečeva nego na bilo kom drugom Svjetskom prvenstvu", rekao je Andreas Zagklis, generalni sekretar FIBA. 

Takođe je navedeno da će naredni Mundobasket za košarkašice biti održan u Njemačkoj 2026. godine. Njemačka je već 1998. godine organizovala Svjetsko prvenstvo za dame, a sada će se mečevi igrati u Berlinu u "Areni Berlin" i hali "Maks Šmeling".  Pogledajte tu hali:

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC