• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EP: Grci u Litvaniji bez Dijamantidisa

Selektor Elijas Zuros neće računati na sve raspoložive snage, ali je pozvao Janisa Burusisa, koji je imao problema sa dopingom.

 EP: Grci u Litvaniji bez Dijamantidisa Izvor: MONDO

Grčka selekcija neće u najjačem sastavu putovati na Evropsko prvenstvo u Litvaniji. Selektor Elijas Zuros objavio je spisak od 16 igrača na kome se nisu našla imena Dimitrisa Dijamantidisa, Tea Papalukasa, Jorgosa Printezisa, kao i Kostasa Carcarisa.

Odsustvo Dijamantidisa bio je najveći šok za ljubitelje košarke, ali je on ostao doslijedan odluci koju je donio prošle godine kada se i zvanično oprostio od nacionalnog tima.

"U mojim godinama moram da vodim veću brigu o tijelu i sada mi je mnogo važnije da iskoristim ljetnu pauzu i dobro se odmorim", izjavio je Dijamantidis, koji nije učetvovao ni na posljednjem EP u Poljskoj 2009.

Zuros je na spisak uvrstio i Janisa Burusisa, novog centra Armani Džinsa, nakon što je drugi nalaz doping testa bio negativan, poslije afere u grčkom šampionatu, kada je potvrđeno da je koristio nedozvoljena stimulativna sredstva.

Pod zastavu su pozvani novajlije Vangelis Mancaris i Majk Bramos, Lukas Mavrokefalidis, koji je bio na spisku i uoči SP u Turskoj prošlog ljeta, ali je otkazao nastup, kao i Kostas Vasilidis, koji je i ranije bio član reprezentacije.

Na spisku su Kostas Slukas (Aris), Vasilis Spanulis (Olimpijakos), Nik Kalates (Panatinaikos), Nikos Zizis (Montepaski Sijena), Vangelis Mancaris (Peristeri), Kostas Vasilijadis (Bilbao), Majk Bramos (Gran Kanarija), Stratos Perperoglu (Panatinaikos), Kostas Papanikolau (Olimpijakos), Lukas Mavrokefalidis (Spartak Sankt Peterburg), Antonis Focis (Armani Džins), Kostas Kufos (Denver), Sofoklis Skorcijanitis (Makabi), Kostas Kajmakoglu (Panatinakos), Jan Vuljukas (Panatinaikos) i Janis Burusis (Armani Džins).

Grci, koji su dva puta bili šampioni Evrope 1987. i 2005, pripreme za Eurobasket u Litvaniji započeće 18. jula.

Oni će igrati u grupi C zajedno sa selekcijama Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore i ekipom iz kvalifikacija.

Na posljednjem Evropskom šampionatu u Poljskoj 2009. Grci su osvojili bronzanu medalju.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC