• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poznat uži spisak igrača za EP u Litvaniji

Selektor seniorske košarkaške reprezentacije BiH Sabit Hadžić objavio spisak reprezentativaca pozvanih na pripreme za Evropsko prvenstvo.

 Poznat uži spisak igrača za EP u Litvaniji Izvor: MONDO

Hadžić je na pripreme koje počinju 20. jula pozvao 17 košarkaša, od kojih će 14 predstavljati BiH na EP-u u Litvaniji. Pozvani su: Nemanja Gordić, Saša Vasiljević, Aleksej Nešović, Ernest Bremer, Diego Kapelan, Nihad Đedović, Henry Domercant, Goran Ikonić, Mujo Tuljković, Miralem Halilović, Milan Milošević, Mirza Teletović, Kenan Bajramović, Edin Bavčić, Ratko Varda, Elmedin Kikanović i Adnan Hodžić, prenosi agencija Fena.

Hadžić je na konferenciji rekao da su se svi reprezentativci odazvali pozivu i da se nada da neće biti neugodnih iznenađenja do početka priprema, iako su se neki igrači već žalili na povrede. On smatra da je došlo vrijeme da reprezentacija BiH prođe u drugi krug takmičenja.

"Protiv nas će igrati objektivno bolje reprezentacije, ali to su male nijanse i mi se sigurno možemo nositi s njima. Generacija bh. košarkaša s Teletovićem, Đedovićem i drugima definitivno je stasala i može proći u drugi krug takmičenja", rekao je selektor.

EP u Litvaniji počinje 31. augusta i trajaće do 18. septembra. Košarkaška reprezentacija BiH igraće u C-grupi u kojoj se nalaze još nacionalne selekcije Grčke, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije i reprezentacije iz dodatnih kvalfiikacija. (MONDO, foto:Sarajevo-x.)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC