• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EVO KOLIKO JE PARTIZANU FALIO NAJBITNIJI IGRAČ! Crno-bijeli morali bez njega - donosi pobjede kad se lome veliki mečevi!

Autor Dragan Šutvić

Jedan od najboljih poentera u Evroligi bio je nenadoknadiv gubitak za Partizan, posebno u ključnim trenucima meča.

 partizan bez kevina pantera Izvor: Profimedia/CordonxPress Baloncesto

Još jedan spektakularan meč odigrali su košarkaši Partizana u Evroligi, ali je malo sreće nedostajalo da Real iz Madrida bude "počišćen" u četvrtfinalu prestižnog takmičenja. Crno-bijeli su u Beogradu poraženi od gostiju iz Španije (82:80) pa će se igrati i četvrti meč u seriji, a koliko je Partizan bio blizu trijumfa i izbjegavanja tog meča govore i detalji iz samog finiša susreta.

Nakon trojke Džejmsa Nanelija za 77:75 na 3:09 do kraja susreta djelovalo je da Partizan ide ka novom trijumfu, ali se zatim "ugasio" napad crno-bijelih. Nedostajalo je malo, nedostajalo je da uđe samo jedan šut, nedostajala je neka trojka preko ruke kakva je u prvom meču ove serije donijela trijumf Partizanu... Nedostajao je Kevin Panter! Čovjek koji se digne na šut kada je ključno, kapiten, lider i najvažnije napadačko oružje ovakvo koncipiranog tima Željka Obradovića.

Zbog suspenzije nakon tuče u završnici drugog meča Kevin Panter je propustio treći, a propustiće i četvrti meč i to je vjerovatno ključni razlog zašto je Real Madrid "živ" u četvrtfinalnoj seriji protiv Partizana. Da je nekadašnji igrač Olimpijakosa, Crvene zvezde i Olimpije iz Milana bio u Obradovićevom timu na ovom susretu, verovatno bi njemu u ruke išle lopte u samoj završnici - tokom sezone je već pokazao kako rješava te situacije! 

Recimo, najsvježiji primjer je prvi meč protiv Reala u Madridu, kada je Panter iznudio preuzimanje, a zatim preko ruke pogodio za tri poena, pobjedu i prvi brejk. U njegovom odsustvu odgovornost su preuzimali Džejms Naneli i Zek Ledej, uz jedan pokušaj Uroša Trifunovića nakon ofanzivnog skoka, što nije rezultiralo pobjedom za Partizan.

Na prvom meču u Madridu Panter je postigao čak 11 poena u posljednja tri minuta meča i tako istopio prednost Reala koja je prije njegove serije iznosila četiri poena (79:75). Samo nekoliko dana prije toga Panter je sličnu partiju prikazao protiv Budućnosti u Podgorici, gdje je njegova serija donijela Partizanu pobjedu i prvo mjesto na kraju ligaškog dela ABA lige. Podgoričani su bili izuzetno tvrd orah koji je kapiten "razbio" poenom sa linije penala u posljednjoj sekundi, ali i sa sedam postignutih poena u posljednjih tri i po minuta meča!

Posljednja tri minuta Partizana na meču protiv Reala:

  • promašaj Ledeja za dva poena
  • promašaj Trifunovića za dva poena
  • promašaj Nanelija za tri poena
  • promašaj Ledeja za dva poena
  • promašaj Ledeja za dva poena
  • promašaj Nanelija za tri poena
  • pogodak Ledeja za tri poena
  • promašaj Nanelija za dva poena

Dok su crno-bijeli teško dolazili do poena, Real je napravio seriju 7:2 u posljednja tri minuta meča. Valter Tavares je postigao poene za 77:77, Najdžel Vilijams-Gos "spakovao" trojku za tri poena prednosti gostiju, a Mario Hezonja slobodnim bacanjima na 11 sekundi do kraja riješio pitanje pobjednika u Beogradu. Do svega toga vjerovatno ne bi došlo da je Željko Obradović imao na raspolaganju Kevina Pantera koji neće moći da pomogne timu ni u četvrtak uveče! 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC