• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bogdanović za MONDO: Dogodine na zlato!

Perspektivni bek Partizana mt:s nada se većoj minutaži u klubu sljedeće sezone, a za ljeto 2012. planira juriš na evropsku titulu.

 Bogdanović za MONDO: Dogodine na zlato! Izvor: MONDO

Srebro na šampionatu svijeta u Letoniji u svakom pogledu je timski uspjeh juniora Srbije.

Selektor Dejan Mijatović uglavnom se oslanjao na devetoricu igrača, od kojih je svaki imao svoje uspone i padove.

Čak se i sjajni "plej" Aleksandar Cvetković, član idealne petorke SP, pomalo umorio u mečevima za medalje.

Međutim, snaga kolektiva ogledala se u tome što je uvijek imao ko da preuzme odgovornost i postigne važan koš, zabilježi skok, odigra dobru odbranu, presječe protivnički napad - Cvetkovićeva izmjena Bogić Vujošević, odlični atleta Lambić, kapiten Drenovac, krilni centri Gujaničić, Silađi i Mitrović, Nemanja Bešović kao jedina "petica" u ekipi...

Bogdan Bogdanović je svoje zvjezdane trenutke doživio kada je to bilo najvažnije. Sa 25 poena, uz šut za trojku 4/6, torpedovao je Argentince i odveo "orliće" u finale.

"Sve su to bili koševi iz uigranih napadačkih varijanti. Šansa se uvijek ukaže nekom drugom igraču, a pogodilo se da protiv Argentine to budem ja", skromno je konstatovao treći strijelac (8,9 poena) i drugi skakač (5,0) Srbije na turniru.

"Orlići" su na SP ispraćeni bez pompe, dijelom jer ova generacija nije osvajala medalje na takmičenjima juniora i kadeta, ali i zato što su zbog povreda morali da nastupe u nekompletnom sastavu.

Pokazalo se da je najvažnija vjera u uspjeh onih koji ga i kreiraju na terenu.

"Mi smo još prošle godine vidjeli koliko možemo, kada smo na Evropskom prvenstvu nesrećno izgubili od Litvanije na njenom terenu. Ovog puta smo se nadali medalji i sve vrijeme smo radili za taj cilj", priča Bogdanović.

"Baš malo ljudi je dijelilo taj optimizam, možda samo rodbina i najbliži prijatelji nas igrača. Sada, kada smo pokazali ko smo, ubijeđen sam da će dogodine biti više vjere u naše mogućnosti. Potrudićemo se da na EP igrača do 20 godina osvojimo zlato".

Veliki uspjeh uvijek donosi rast samopouzdanja i preduslove za još bolje partije. Uostalom, to se najjasnije vidjelo na primjeru Novaka Đokovića, koji je "eksplodirao" po osvajanju Dejvis kupa sa reprezentacijom Srbije.



Bogdanović u avgustu puni 19 godina i nema razloga da u Partizanu mt:s ne dobije veću šansu nego u svojoj prvoj sezoni u seniorskoj konkurenciji.

"Medalja sa SP mi mnogo znači i značiće mi. Prošle godine, kada je selektor bio moj sadašnji trener u Partizanu, nismo uspjeli da osvojimo ništa i bilo mi je jako krivo zbog toga. Ovog ljeta sam morao to da ispravim".

"Što se tiče sljedeće sezone, normalno je da želim što više da igram. Vjerujem da sam spreman za ozbiljniju ulogu u ekipi Partizana".

Nastup na Mundobasketu bitan je i zbog sticanja iskustva, jer su se Bogdanović i "orlići" sreli sa različitim stilovima igre.

"Nikoga nije lako pobijediti, što pokazuju i rezultati. Hrvati su, recimo, dobili Litvaniju i SAD, a gubili su od timova protiv kojih su bili favoriti. Amerikancima i Litvancima, koji su sjajni fizikalci, nije odgovarao naš stil, koji se malo više bazira na korišćenju glave. Onda imate Egipat - svi bi rekli smiješan protivnik, a imaju nisku i brzu ekipu, punu šutera za tri poena. Nije bilo lako odraditi skauting i spremiti se za sve njih".

Na kraju smo pitali Bogdanovića šta njegovoj generaciji nedostaje da bude još bolja, a on odgovorio baš onako, dječački: "Ništa! Mislim da smo perfektni!"

"Stvarno mislim da smo odlični na svim pozicijama. Samo moramo da nastavimo sa radom i siguran sam da će uspjesi doći", osmjehnuo se talentovani šuter.

(I. Bogunović - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC