• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Maljković: Sa mnom nema trgovine

Erazem Lorbek poslije dužeg natezanja odlučio da nastupi na Evrobasketu. Božidar Maljković indirektno priznao da je na njega vršen pritisak.

 Maljković: Sa mnom nema trgovine Izvor: MONDO

Centar Barselone pokušavao je da "izvrda" pripreme reprezentacije Slovenije, objašnjavajući to komplikovanom situacijom na klupskom planu.

Pričalo se da želi u San Antonio, da mu Barselona nudi novi ugovor sa izlaznom klauzulom za NBA ligu, ali samo pod uslovom da propusti Evrobasket i tako smanji mogućnost povređivanja.

Onda se Barselona oglasila i poručila da to, jednostavno, nije tačno.

"Barselona nikada nijednom igraču nije branila da igra za reprezentaciju. Kao što znate, Jaka Lakovič je pet godina bio naš član, a igrao je za Sloveniju svakog ljeta. Navaro igra za Španiju 12 godina zaredom i oko toga nikada nije bilo problema sa španskim savezom. Konačna odluka je uvijek na igraču", saopštili su Katalonci.

Ispostavilo se da je Erazem Lorbek "blefirao" i da se u pozadini njegovog nećkanja krije sukob oca, Rada Lorbeka, sa selektorom Božidarom Maljkovićem, oko nepozivanja u reprezentaciju najmlađeg sina Klemena!

Srednji brat Domen bio je na Maljkovićevom spisku, ali je prije desetak dana operisao stopalo i otkazao.

Maljković je na konferenciji za novinare izrazio zadovoljstvo što se Erazem priključio pripremama u Kranjskoj Gori, ali je Slovencima očitao "bukvicu", naglasivši da se nigdje više u Evropi ne događaju takve stvari: igre "hoću-neću", spletkarenja, klanovske podjele...



Srpski stručnjak ispričao je par poučnih priča iz svoje bogate karijere, a onda poentirao:

"U sportu nema kompromisa, trgovine, ni emocija. Ja sam i svom sinu rekao 'Ovo nije za tebe', kada sam ga tri dana gledao kako igra basket. Dakle, nisam čovjek na kojeg se može uticati".

"Želim da reprezentacija Slovenije bude sastavljena od najboljih igrača i zato sam sve odluke donio poslije konsultacija sa 11 trenera. O svakom igraču odlučivao je krem slovenačke košarke... Prema tome, ako neko misli da sa Božom Maljkovićem ima trgovine - nema. Ja sam loš trgovac i ne želim to da radim".

Maljković je potom konstatovao da je Slovenija "mala zemlja"...

"Pogledajte koliko je mala, kada u jednoj reprezentaciji imate braću Udrih, Lorbek i Dragič! Znači, mali broj ljudi bavi košarkom. Ali, nije toliko mala da u reprezentaciji ima četiri Lorbeka, ili pet. Toliko baš nije mala".

"Radimo ozbiljan posao i dajte da raskrstimo sa prošlošću. Ako se u bilo kojem klubu ili instituciji puno priča o prošlosti, onda nešto nije u redu sa sadašnjošću i budućnošću", zaključio je selektor Slovenije.

"Zmajčeki" su žrijebani u D grupu EP u Litvaniji, sa Rusijom, Ukrajinom, Bugarskom, Gruzijom i Belgijom.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC