• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Asocijacija NBA igrača: DA za inostranstvo

Bili Hanter, šef asocijacije igrača NBA lige, izrazio je podršku košarkašima koji bi da igraju u inostranim klubovima dok u SAD traje lokaut.

 Asocijacija NBA igrača: DA za inostranstvo Izvor: MONDO

U memorandumu koji je igračima poslan u srijedu uveče, a do kojeg je došla agencija Asošiejted pres (AP), Hanter navodi da sindikat podržava sve igrače koji "namjeravaju da nastave da zarađuju za život, ostanu u vrhunskoj takmičarskoj formi i igraju igru koju svi vole dok traje nesrećni lokaut, koji je uvela NBA liga".

"Svrha lokauta je ekonomski pritisak na igrače da pristanu na nepovoljni ugovor o kolektivnom pregovaranju. Važno je da vlasnici klubova shvate da bi njihova odluka da svoje igrače gurnu u teške ekonomske okolnosti mogla da dovede to značajnih posljedica", napisao je Hanter.

Prema njegovim riječima, "ako vlasnici ne budu dali igračima teren na kojem će moći da igraju u SAD, rizikuju da izgube najbolje košarkaše na svijetu u korist međunarodnih košarkaških federacija koje su više nego voljne da im daju posao".

Pregovori NBA lige i igračkog sindikata propali su 30. juna, i vlasnici klubova su odlučili da uvedu lokaut - prvi nakon sezone 1998/1999. kada je sezona bila skraćena na samo 50 utakmica.

Obje strane kažu da među njima postoje značajne razlike, pa prijeti mogućnost da bude otkazan dio ili čak cijela sezona.

Neki igrači razmatraju mogućnost da zaigraju za strane klubove, pa Deron Vilijams radi na tome da ode u turski Bešiktaš, a Kevin Durant i Amare Stodemajer iz Njujork Niksa takođe spominju mogućnost da igraju u inostranstvu za vrijeme lokauta.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC