• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Savanović: Ja sam kapiten za šalu

Vječito vedri košarkaš kaže da reprezentacija Srbije neće razočarati na Evrobasketu.

 Savanović: Ja sam kapiten za šalu Izvor: MONDO

Duško Savanović "zakasnio" je dva dana u Rotenburg. Novi košarkaš Efesa zadržao se u Beogradu na dodatnim pregledima srca, a kada je konstatovano je da je zdrav, otišao je u Njemačku i priključio se pripemama reprezentacije.

"Sve je u najboljem redu. Nikad se boljem nisam osjećao. Sa lakoćom izdržavam sve treninge iako je ritam rada u Rotenburgu zaista žestok", istakao je Savanović za sajt KSS.

"Nisam se pretjerano uzbuđivao ni poslije prvih analiza testiranja u Beogradu, jer nisam osjećao apsolutno nikave smetnje. Poslije dodatnih pregleda, ustanovljeno je, da je sve besprijekorno, uredno, da postoji mogućnost da je bila greška u čitanju prvobitnih rezultata. Ne smeta mi čak ni što se u pojedinim medijima pisalo da neću biti spreman za pripreme u Njemačkoj, da neću konkurisati za sastav sa Evropsko prvenstvo u Litvaniji... Mi Srbi volimo sve da preuveličavamo. Zaista se nisam ljutio, jer mnogo volim Srbiju i naš narod, sa svim vrlinama i manama koje imamo", dodao je Savanović.

Do starta Evropskog prvenstva u Litvaniji ostalo je 45 dana.

"Došli smo u Njemačku da odradimo važan posao, možda najvažniji dio priprema. Na treninzima u dvorani, teretani ili prilikom trčanja maksimalno smo fokusirani, posvećeni da sve bude onako kako od nas traže selektor Ivković i članovi stručnog štaba. U trenucima slobodnog vremena, volim da se našalim, nasmijem saigrače, jer sam po prirodi takav. Obožavam dobru atmosferu, vedre i raspoložene ljude u svom okruženju. Tako je svima ljepše i lakše. Nenad Krstić je kapiten na terenu i van njega, ja sam kapiten za šalu i smijeh", u svom stilu je nastavio 27-godišnji košarkaš.

"Orlovi" su zadovoljni uslovima u Rotenburgu, naročito hranom.

"Svakodnevno se troši ogromna količina energije, snage i kalorija, tako da sve veoma brzo treba nadohnaditi. Hrana je odlična, raznovrsna i što je najvažnije ukusna. Voće, povrće, paste, tjestenine, meso,riba,čorbe... U Rotenburgu je sve na vrhunskom nivou, od uslova za rad, smještaja, do ishrane".

Srbija je, prema kladioničarima, treći favorit na EP.

"Nećemo razočarati! Naš cilj je plasman na Olimpijske igre u London, svjesni koliko je prepreka na tom putu i da neće biti lako. Zato dajemo sve od sebe od prvog dana priprema, kako bi dostigli željenu formu i bili spremni da obradujemo naciju", zaključio je Duško Savanović.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC