• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EP (U-20): "Orlići" se kasno razmahali

Reprezentacija Srbije trijumfovala je u prvom kolu razigravanja za plasman od 13. do 16. mjesta na EP u Španiji za igrače do 20 godina.

 EP (U-20): "Orlići" se kasno razmahali Izvor: MONDO

Izabranici selektora Aleksandra Džikića ubjedljivo su pobijedili u Bilbau selekciju Litvanije na startu takmičenja za opstanak u elitnoj "A" diviziji evropske košarke rezultatom 95:64 (24:20, 23:10, 27:16, 21:18).

Osim uvodnih pet minuta i vođstva Litvanije 13:7, reprezentacija Srbije je dominirala čitavim tokom utakmice.

Preko raspoloženih Nemanje Nedovića, Nemanje Jaramaza i Branislava Đekića ubrzo je preokrenut rezultat i na kraju prve četvrtine stečena je solidna prednost - 24:20.

Početkom drugog perioda uslijedio je odlučujući udar mladog srpskog tima. Serijom 19:1 u kojoj je Danilo Anđušić učestvovao sa 13 poena (četiri trojke) napravljena je maksimalna prednost u prvom poluvremenu (43:25).

U želji da poprave utisak poslije prve faze šampionata, reprezentativci Srbije odigrali su još bolje i poletnije u drugom poluvremenu. Brojnim kontranapadima, dominacijom u skoku i serijom šuteva za tri poena, a prije svega odličnom odbranom, prednost srpskog tima se konstantno povećavala. U 25. minutu bilo je 61:40, a tri minuta prije kraja susreta 88:50.

Svi izabranici selektora Aleksandra Džikića dobili su priliku da igraju, a najviše su se istakli Danilo Anđušić (21 poena, četiri skoka,), Nemanja Nedović (20 poena, pet skokova, sedam asistencija), Nemanja Jaramaz (14 poena, šest skokova) i Branislav Đekić (12 poena, šest skokova).

Reprezentacija Srbije utorak od 14 časova u drugom kolu razigravanja za plasman od 13. do 16. mjesta na Evropskom prvenstvu u Španiji igra protiv selekcije Austrije.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC