• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Teodosić: Nismo favoriti!

Novi plejmejker CSKA uvjeren da će reprezentacija Srbije pružiti maksimum tokom priprema i na Evrobasketu, ali ne zna za kakav plasman će to biti dovoljno

 Teodosić: Nismo favoriti! Izvor: MONDO

Miloš Teodosić je partijama iz prošle sezone postavio sebi najviše standarde.

U Olimpijakosu, prema sopstvenom priznanju, nije odgovorio na izazov onako kako je trebalo, ali mu ostaje ljeto da sa "orlovima" ponovo stigne do vrhunske forme i u septembru ih iz Litvanije povede ka Olimpijskim igrama u Londonu.

Konkurencija će biti žestoka, a neće biti vremena za "uhodavanje" tokom Evropskog prvenstva, jer u grupi B nema nijednog protivnika za popravljanje koš-razlike.

Nisu to ni Izrael ni Letonija, dok će mečevi druge faze - vjerovatno sa Španijom, Litvanijom i Turskom - biti možda i teži nego eventualno četvrtfinale!

"Ako vršimo poređenje sa Evropskim prvenstvom u Poljskoj i prvenstvom svijeta u Turskoj, sigurno je da sada imamo dosta teži raspored. Međutim, bilo bi bezveze da se u ovoj fazi priprema bavimo nekom matematikom. Kada odeš na takmičenje, jedna utakmica može sve da ti promijeni", rekao je Teodosić.

"Mislim da nema potrebe da puno mislimo o konkurenciji. Moramo da gledamo kako što kvalitetnije da odradimo pripreme, a onda rezultat neće izostati".

Sa jednim od ključnih igrača nacionalnog tima pričali smo pre odlaska u Rotenburg, ali su opservacije na temu Evrobasketa ostale aktuelne.

Iako su zvanično druga selekcija na kontinentu, a trebalo je da budu bar druga i na svijetu, Teodosić ne misli da su "orlovi" favoriti. Svjestan je da su prethodni uspjesi ostvareni "krvavim" radom i da se dosta toga poklopilo kako treba, posebno u Poljskoj 2009.

"Mi definitivno nismo favoriti EP, ali smo rezultatima učinili da poraste apetit i nama i cijeloj naciji. Svi uvijek očekuju da se uradi još više, međutim, mislim da svi moramo da budemo realni, da shvatimo da Srbija ima jednu od najmlađih ekipa, čije vrijeme tek dolazi. Već smo obavili smjenu generacija, dok konkurenti to tek treba da urade. Zato treba imati i strpljenja, sve će doći na svoje mjesto".

Evrobasket je važan i kao prvi kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, na koje će otići samo finalisti.

"Ne bježimo od odgovornosti i ne tražimo alibi. Sigurno ćemo dati maksimum, ali niko ne može unaprijed da kaže da li je taj maksimum zlatna medalja ili deseto mjesto", oprezan je Teo.

Kakav god bude epilog Evrobasketa, Teodosića odmah nakon toga očekuje veliki izazov u dresu CSKA, kojem je pristupio poslije četiri sezone u Pireju i Olimpijakosu.

"Posljednja sezona u Olimpijakosu nije bila ni blizu mojih očekivanja. Imao sam ozbiljne i manje ozbiljne povrede, uzeli smo grčki kup, ali to je trofej koji ne vrijedi puno ako nema i titule. Klub mi je dao dosta toga i žao mi je što mu se nisam odužio bar jednim naslovom prvaka Grčke".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC