• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivković: U top formi za Italiju

Selektor Srbije sumirao utiske poslije desetak dana u Rotenburgu i zahvalio se mladoženji Kosti na bakinim kolačima.

 Ivković: U top formi za Italiju Izvor: MONDO

Košarkaška reprezentacija Srbije se u miru Rotenburga već desetak dana priprema za Evropsko prvenstvo (Litvanija, 31. avgust - 18. septembar).

Povratak u Srbiju planiran je za 23. jul.

"Ovdje u Rotenburgu imamo jako dobre uslove za rad. Sve je na najvišem nivou, počevši od smještajnih kapaciteta, preko sale za trening, teretane, do organizacije i usluge. Do sada smo samo jedan trening koji je bio planiran da se održi napolju, morali da prebacimo u salu zbog vremenskih uslova, tako da mogu da kažem da je plan u ovih 10 dana maksimalno ostvaren. Vremenske prilike su nešto drugačije nego u Folgariji, jer se temperature kreću između 10 i 20 stepeni Celzijusa, ali to nas ne sprečava da ispunjavamo zacrtani program", počeo je Ivković priču za sajt KSS.

Atmosfera u ekipi je - uobičajena. Prvi srpski stručnjak nema zamjerki na ponašanje i rad igrača.

"Zalaganje, disciplina i voljni momenat kod svih igrača su maksimalno izraženi, što je uvijek bio slučaj kada sam radio sa reprezentacijom. Sada smo podigli ritam rada i treniramo u mnogo jačem ritmu nego prvih dana. Prije podne radimo aerobne treninge, teretanu i košarku, a u poslijepodnevnom terminu smo u sali gdje realizujemo košarkaške treninge u trajanju i do dva i po sata. Naš cilj je, što sam i ranije isticao, da prvu utakmicu na šampionatu, protiv Italije, dočekamo najspremniji. To je, uostalom, bio adut ove reprezentacije i na prethodna dva velika takmičenja na Evropskom prvenstvu u Poljskoj i Svjetskom šampionatu u Turskoj".



Ivković nije bez problema...

"Činjenica je da klupske sezone većine naših igrača, iz različitih razloga, nisu bile sjajne i oni tokom njih nisu mnogo napredovali. Sa druge strane, tu su i povrede sa kojima su neki reprezentativci ušli u ciklus priprema. Bjelica, recimo, do sada ima kompletno individualni program priprema gdje najviše radi na fizičkoj spremi. Zbog prirode povrede i dužeg oporavka, tek nedavno je počeo treninge u kojima ima kontakt sa loptom. Veličković je na putu da ponovo radi punim intenzitetom. Vjerujem da ćemo uz veliki trud igrača, dobrim radom, stvoriti pravu timsku hemiju i da ćemo sve ove okolnosti nadoknaditi i prevazići timskom igrom i zajedništvom".

Kratki odmor dobio je Kosta Perović, koji je minuli vikend proveo u Beogradu, kako bi se oženio.

"Nije bilo moguće da budemo tamo i prisustvujemo vjenčanju, ali mladoženji smo čestitali čim se vratio u Rotenburg i prigodno proslavili ovaj važan trenutak u njegovom životu. Kosta nas je sve obradovao bakinim čokoladnim kolačima koje je donio iz Beograda", zaključio je Dušan Ivković.

(MONDO, foto KSS, MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC