• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Košarkaši BiH počeli "operaciju Litvanija"

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine okupljanjem u hotelu "Hungaria" na Ilidži počela je pripreme za "Evrobasket 2011" u Litvaniji.

 Košarkaši BiH počeli "operaciju Litvanija" Izvor: MONDO

Selektor BiH Sabit Hadžić, na startu ima problema s povredama igrača, pa očekuje da će ekipu kompletirati do 25. jula. Jedino će se Henri Domerkant priključiti tek početkom avgusta. Na okupljanje zbog povreda nisu došli Goran Ikonić, Saša Vasiljević, Henri Domerkant i Ernest Bremer, dok Ratko Varda čeka da potpiše ugovor sa svojim novim klubom ruskim UNICS Kazanom.

"Svi igrači koje sam očekivao stigli su na okupljanje. Sa ostalim sam razgovarao i svi kasne zbog opravdanih razloga. Ikonić privodi kraju terapiju i uskoro će nam se priključiti, kao i Vasiljević, koji je sanirao povredu i otišao je na ljekarski pregled u svoj novi klub ukrajinski Himik. Varda stiže za četiri ili pet dana, čim završi posao oko prelaska u UNICS", rekao je Hadžić za Nezavisne novine.

"Domerkant je imao nezgodnu povredu od koje se oporavio, ali želi raditi sa svojim kondicionim trenerom, pa ga očekujemo potpuno spremnog početkom avgusta. Jedino je još nejasna situacija sa Bremerom, koji kaže da je slomio nos, ali mi insistiramo da dođe u Sarajevo kako bismo se u to i uvjerili. Najvažnije će biti da igrači budu zdravi i da kvalitetno provedemo program priprema koji smo zacrtali".

Do početka "Evrobasketa" 31. avgusta, BiH će imati devet veoma jakih kontrolnih utakmica.

"Prvo nas očekuju nastupi na turnirima u Sloveniji i Italiji, nakon čega ćemo se vratiti u Sarajevo i raditi na otklanjanju grešaka i uigravanju nekih novih akcija. Pred EP otputovaćemo u Njemačku, gdje ćemo, osim sa domaćinom, odigrati test susrete sa Francuskom i Belgijom, s kojima ćemo zajedno otputovati u Litvaniju", dodao je selektor BiH.

Jedan od prvih koji je stigao na okupljanje je Nemanja Gordić, plejmejker rimske Lotomatike.

"Rano je govoriti o nekim očekivanjima u Litvaniji, ali ako svi zdravi okončamo pripreme, mislim da sa ovom veoma jakom ekipom možemo napraviti dobar rezultat. Okupili smo najjači sastav koji imamo i jedva čekam da počnemo s radom", rekao je Gordić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC