• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PETRUŠEV DEBITOVAO U NBA, A JOVIĆ SE ZAPALIO: Svi pričaju o Nikoli, pred Mundobasket pokazao klasu!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Nikola Jović nastavlja da napreduje u Majamiju i ako nastavi da ređa ovakve partije moraće Erik Spolstra da mu ponudi veću minutažu.

 Nikola Jović sjajan u NBA Izvor: Profimedia

Daleko je NBA sezona, ali se utakmice igraju! Počela je Ljetnja liga, a Nikola Jović je jedna od najvećih tema u Americi. Srpski krilni centar koji je tokom prve sezone u NBA doživio nevjerovatnu transformaciju sada je u pobjedi Majamija nad Los Anđeles Lejkersima u okviru Ljetnje lige 107:90 bio najveća izdanica svog tima sa 21 poenom, 8 skokova i 3 asistencije. Pomogao mu je i Žaime Žakez sa 22 poena, dok je kod Lejkersa Maks Kristi imao 17 poena.

Naravno Ljetnja liga je daleko od pravog NBA, ali mladi igrači i novi pikovi tokom nje pokazuju trenerima koliko su napredovali i bore se za minutažu. Jović je prošle godine imao peh što se povrijedio kada se konačno izborio za mjesto u timu i na kraju je odigrao 15 utakmica u regularnoj sezoni i sedam u plejofu.

U NBA je debitovao i doskorašnji košarkaš Crvene zvezde Filip Petrušev koji je u porazu Filadelfije od Memfisa 94:92 imao 9 poena i 6 skokova. Košarkaš koga su Seventisiksersi birali kao 50. pika prije dvije godine konačno se predstavio američkoj publici, ali je simpatični bucko Kenet Lofton junior sa 21 poenom i 13 skokova dominirao na ovom meču.

Navijače Srbije pred Mundobasket brine i to što u sastavu Oklahome nije bilo povrijeđenog Alekseja Pokuševskog i sve je izvjesnije da ga nećemo gledati na Filipinima, ali navijači Oklahome su u pobjedi nad Jutom 95:85 konačno vidjeli prvog pika sa prošlogodišnjeg drafta Četa Holmgrena. On je propustio kompletnu prošlu sezonu zbog povrede, a sada je ubacio 15 poena i imao je 9 skokova. Tre Man je dodao 20 poena i 7 skokova, Džejlen Vilijams je bio najefikasniji sa 21 poenom, dok je kod Jute bivši igrač Olimpije Luka Šamanić ubacio 13 poena uz 6 skokova.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

02:14
Petrušev o reprezentaciji
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojćić
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojćić

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC