• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stigao i Varda

Polako se kompletira reprezentacija BiH, koja se priprema za Evropsko prvenstvo u Litvaniji.

 Stigao i Varda Izvor: MONDO

Selektor Sabit Hadžić može da odahne jer su se pripremama priključili Goran Ikonić, Saša Vasiljević i Ratko Varda, a u Sloveniju će doći i Henri Domerkant. BiH će prve provjere imati na turniru u Sloveniji koji se igra od šestog do devetog avgusta.

"Skoro smo svi na okupu. Nakon Vasiljevića i Ikonića, stigao je i Varda, a početkom avgusta očekujemo i dvojicu Amerikanaca. Atmosfera na treninzima je sjajna, momci su dobro raspoloženi i naporne rade za mjesto u timu. Jedino Ikonić zbog povrede radi po posebnom programu, kako bi što bolje sanirao bolno koljeno. Varda je potpuno zdrav i odmah je počeo trenirati sa ekipom. Period do turnira u Ljubljani, koji ćemo igrati od 6. do 9. avgusta, iskoristićemo da se što bolje fizički pripremimo. Želimo što spremniji dočekati turnir, a onda početi za dizanjem forme naših igrača", kaže selektor Hadžić.

U Sloveniji će biti igran turnir šest nacija na kojem će nastupiti sve bivše jugoslovenske republike. BIH  je u Grupi A sa Makedonijom i Srbijom, dok su u drugoj grupi Slovenija, Crna Gora i Hrvatska. Biće to odlična prilika da Hadžić vidi s čim raspolaže pred završnu fazu priprema za Evropsko prvenstvo.

"Do sada je FIBA nekoliko puta mijenjala svoju odluku o broju igrača sa 'Eurobasketu'. Izgleda da su konačno odlučili da svaka selekcija može računati na 12 košarkaša. No, u Sloveniju ćemo voditi 14 igrača, jer ko zna šta se sve može dogoditi tokom priprema, a i rano je za eliminaciju bilo koga. Mislim da će biti dosta teško donijeti odluku o 12 putnika za Litvaniju, ali je to u neku ruku i dobro", kaže Hadžić.

Reprezentacija BiH će se na Evropskom prvenstvu takmičiti u Grupi C zajedno sa Makedonijom, Hrvatskom, Crnom Gorom, kvalifikantom i Grčkom, s kojom se izabranici Sabita Hadžića igrati prvu utakmicu (31. avgusta). (MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC