• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EP (U-18): "Orlići" u finalu!

Fantastičnim preokretom, juniorska reprezentacija Srbije pobijedila je Italiju i plasirala se u finale Evropskog prvenstva u Poljskoj!

 EP (U-18): "Orlići" u finalu! Izvor: MONDO

Juniorska reprezentacija Srbije je u finalu Evropskog prvenstva!

"Orlići" će se u nedelju od 18 časova boriti za zlato u Poljskoj.

Ekipa koju sa klupe predvodi mladi trener Marko Ičelić u subotu je herojski odigrala protiv vršnjaka iz Italije, u furioznoj završnici nadoknadila deficit u kojem se nalazila od početka susreta, pa će se tako Srbija u nedelju boriti za najsjajniju medalju protiv boljeg iz duela Španija - Turska.

Srbija - Italija 67:61 (12:24, 12:9, 16:13, 25:15)!

Junak pobjede nad "azurima" bio je Nenad Miljenović sa 20 poena, a pratili su ga kapiten Vasilije Misić i Nikola Janković sa po 11 poena.

Italijani su tačno minut prije kraja posljednji put poveli na meču (59:58), a onda su im naši momci ubacili osam poena za 60 sekundi i, bar rezultatski, glatko dobili meč!

Prvo je Stefan Popovski Turanjanin pogodio trojku za 61:59, poslije čega je utakmica otišla u penal završnicu, a tu je nepogrješiv bio Miljenović koji je pogodio svih šest slobodnih bacanja za pola minuta i mirnoćom "ubijao u pojam" rivala.

U prvom poluvremenu, u jednom trenutku (20:5), djelovalo je kao da će svježiji Italijani "zbrisati" sa parketa Ičelićev tim, koji se držao na plećima kapitena Micića. Njegovim poenima, "orlići" su nekako održavali korak za protivnikom, koji je na pauzu otišao sa podnošljivih devet poena prednosti (24:33).

Srbija će se za zlato u Poljskoj boriti u nedelju od 20.15, a kasnije u toku večeri biće poznato protiv koga.

SRBIJA: Radičević, Dangubić 2, Micić 11, Popovski Turanjanin 9, Avramović, Mitrović 3, Miljenović 20, Krstić 3, Janković 11, Milošević 4, Bezbradica 4, Mišković.

ITALIJA : Paskolo 4, Điavara, Čilo 7, Gasparado 2, Dela Vele, Margini 9, Monaldi 3, Faluka 2, Imbro 19, Vekija 4, Tesitori 11, Štroc.

(MONDO, foto: fibaeurope.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC