• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čakarević: Šteta, bol je bio jači

Košarkaš Partizana priznaje da je bol bio jači i da nije mogao da normalno trenira. Bjelica vjeruje da će do Litvanije biti sto odsto spreman.

 Čakarević: Šteta, bol je bio jači Izvor: MONDO

Marko Čakarević propustiće Evropsko prvenstvo u Litvaniji zbog povrede stopala. Košarkaš Partizana u subotu je precrtan sa spiska za Eurobsket u Litvaniji. Novinarima je ovu odluku saopštio selektor Dušan Ivković poslije treninga u Vršcu.

I pored svih napora medicinske službe da oporave Čakarevića, selektor je na kraju morao da prelomi. Nije bilo lako krilnom igraču, koji priznaje da je trpio velike bolove.

"Tu povredu vučem još od plej-ofa. Mislio sam da će biti sve uredu, ali kada su počeli jači treninzi bol se ponovo javio i nisam u prilici da se nametnem selektoru", iskren je Čakarević.

Ivaković je izjavio da je od 21-godišnjeg košarkaša mnogo očekivao u Litvaniji, ali da će mu i ovo vrijeme koje je proveo sa "orlovima" na pripremama dosta pomoći u budućnosti. Čakarević se složio sa selektorom.

"Jedno veliko iskustvo. Stvarno šteta... Ipak, vjerujem da ću kroz igre u klubu ponovo dobiti poziv u reprezentaciju".

Da povreda nije bezazlena dovoljno govori i podatak da Čakarevića očekuje liječenje od nekoliko nedjelja.

"Šta je tu je. Mora da se miruje. Par sedmica ću morati da provedem na opravku i vjerujem da ću neki drugi put imati više sreće", dodao je on, i izrazio želju da jedva čeka da počne nova sezona i Evroliga.



Od početka priprema povrede su glavni problem za Dušana Ivkovića. Ni poslije odustajanja Čakarevića nisu svi potpuno zdravi u reprezentaciji. Nemanja Bjelica dugo već vuče problem sa operisanom rukom, ali se nada da će testovi u Barseloni pokazati da ipak može sa drugovima u Litvaniju.

"Zagrijavam se sa ekipom, a poslije toga odradim individualni dio treninga sa kondicionim trenerom. Mislim da je ruka bolje. Vidjećemo šta će pregledi u Barseloni pokazati. Nadam se najboljem", optimista je mladi košarkaš.

Srbija u Litvaniju ide po olimpijsku vizu. Neće biti lako, jer nakon uspjeha u poslednje dvije godine na "orlove" svi gledaju drugačije. Mnoge reprezentacije biće znatno pojačane na turniru.

"Evropsko prvenstvo biće dosta izjednačeno. Ima puno igrača koji će zbog "lokauta" braniti boje svojih selekcija, između ostalih i Dirk Novicki Njemačke, sa kojom igramo drugu utakmicu na prvenstvu. Mi moramo da razmišljamo o nama, da gradimo timsku igru i duh što nas je krasilo poslednje dvije godine", rekao je Bjelica i zaključio:

"Samo da svi budemo zdravi i spremni".

Evropsko prvenstvo u Litvaniji počinje 31. jula i traje do 18. avgusta. Srbija se takmiči u Grupi B zajedno sa Italijom, Francuskom, Njemačkom, Letonijom i Izraelom.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC