• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čović: Nemamo vremena! Skupština što prije

"Postoji opasnost od bankrota i gašenja kluba. Mislim da je svako dalje gubljenje vremena veoma opasno", jasan je Nebojša Čović.

 Čović: Nemamo vremena! Skupština što prije  Izvor: MONDO

Plan za rješenje krize u Košarkaškom klubu Crvena zvezda je napravljen! Postoji i čeka Skupštinu kluba, na kojoj bi crveno-bijeli trebalo da imenuju novu upravu.

"Sve je spremno", kaže za "Pres" Nebojša Čović, glavni i jedini kandidat za mjesto predsjednika kluba sa Malog Kalemegdana.

Plan je uradila grupa eksperata iz polja sporta, prava i ekonomije, odnosno iz tri ključne sfere koje pritiskaju crveno-bijele. Prvi čovjek FMP Železnika ističe da Zvezda nema mnogo vremena i da je svaki dan dragocjen - presudan za opstanak kluba.

"Situacija je izuzetno teška i komplikovana. Postoji opasnost od bankrota i gašenja kluba. Mislim da je svako dalje gubljenje vremena veoma opasno", jasan je Čović.

"Ako se usvoji plan, sa određenim korekcijama koje bi ga učinile još boljim, naš projekat će zaživjeti. Ako ne, svako će otići svojim putem. Naš cilj nije da od jednog kluba u krizi napravimo dva kluba u krizi. Naša je iskrena opredjeljenost da svi zajedno napravimo snažan Košarkaški klub 'Crvena zvezda', jer je to takođe i u interesu srpske košarke".

Čović je istekao da bilo kakve podjele u Crvenoj zvezdi mogu samo dodatno da otežaju put ka izlasku iz krize.

"U ovom trenutku potreban nam je svaki čovjek koji ima iskrene namjere prema Zvezdi, a ne prema evrima. Do ove situacije se i došlo zbog toga što su mnogi pokušali da se postave iznad kluba. Zvezdu ne treba da čini jedan čovjek, već jedan tim ljudi. Vidim da pojedini već pokušavaju da me posvađaju sa Pešićem (Svetislavom)" , naveo je Čović, aludirajući na navodnu izjave poznatog trenera koja je u subotu osvanula u medijima.

"To pokazuje ko kakve namjere ima. Neophodno je da se prepoznaju svi oni koji su radili u Crvenoj zvezdi sa najboljim namjerama i da u ovom trenutku svoja potraživanja stave sa strane. Ovo je prilika da se okupimo i pomognemo. Da jednom pređemo sa riječi na djela".

Konstantno se vode i razgovori oko igračkog kadra i novog stručnog štaba Crvene zvezde.

"Ono čime sada raspolažemo jeste veliki potencijal igrača FMP Železnika, brojčano skroman potencijal igrača Crvene zvezde (samo četiri ili pet seniora) i u zavisnosti od toga ko bude šef struke, formiraće se tim. Sam potencijal spoja igračkih kadrova nije toliko loš, ali moramo obezbjediti da se obaveze prema igračima izmire. Ja ne želim da dajem nikakva nerealna obećanja", ističe Čović.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC